Județul din România din care oamenii pleacă pe capete. Zeci de mii de români l-au părăsit în ultimii ani. Oamenii se duc care încotro

Județul din România din care oamenii pleacă pe capete. Zeci de mii de români l-au părăsit în ultimii ani. Oamenii se duc care încotro

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că tendința multor români este să se mute la în orașele mari. În căutarea unui trai mai bun, aceștia lasă în spate locul natal și așa se face că multe orașe mici aproape că rămân pustii.

Orașul din România de unde au plecat 50.000 de locuitori

Fără doar și poate, fiecare persoană este în căutarea unui trai mai bun de viață. De cele mai multe ori, această dorință poate fi îndeplinită doar în orașele mari, acolo unde oportunitățile sunt numeroase.

Din acest motiv, mulți români aleg să plece din orașele natale și să se îndrepte către centrele urbane cu potențial. Din cauza alegerii lor, unele orașe mai mici aproape că au rămas pustii în ultimii ani.

Un oraș care se confruntă cu un astfel de destin se află la o aruncătură de băț de Capitală. Pitești, căci despre el este vorba, a pierdut mulți locuitori care au preferat să se mute la București.

Tendința piteștenilor de a se muta la București reprezintă o reală problemă pentru autoritățile locale. Migrarea lor către Capitală a avut un impact puternic asupra dinamicii demografice, ceea ce îi îngrijorează pe oficiali.

Autostrada care leagă Pitești de București, principala ”vinovată” de migrația masivă a locuitorilor

Autostrada este cea care asigură Piteștiului conexiunea directă cu Bucureștiul. În timp ce localnicii se bucură, prefectul Perianu consideră că existența autostrăzii a făcut mai mult rău decât bine comunității sale.

Până în prezent, aproximativ 50.000 de localnici au ales să se mute din Pitești și să se stabilească la Capitală. Prefectul județului Argeș este conștient de faptul că populația a plecat în căutarea unor locuri de muncă mai bine plătite.

”La prima vedere, cel puțin, legarea de București mai mult ne-a dăunat. Studenții s-au dus să învețe în București, au vrut să rămână în București, pentru că găseau locuri de muncă mult mai bine plătite.”, a declarat prefectul Radu Perianu pentru DCNews TV.

Migrația locuitorilor către Capitală nu este singura problemă cu care se confruntă Piteștiul. Dat fiind faptul că tinerii pleacă în căutarea unui trai mai bun, nu este de mirare că populația rămasă este una bătrână.

În prezent, în Pitești, media de vârstă a crescut cu 7 ani, ceea ce îi alarmează pe oficiali. Din păcate, Piteștiul nu este singurul loc de pe harta României de unde locuitorii au migrat masiv către Capitală.

Please follow and like us:
Pin Share