La ce trebuie să fie atenți românii în drumul spre Grecia. Care sunt taxele ascunse și cum pot evita amenzile acasă

La ce trebuie să fie atenți românii în drumul spre Grecia. Care sunt taxele ascunse și cum pot evita amenzile acasă

Grecia este una dintre destinațiile preferate ale românilor, iar zeci de mii de turiști în seara asta aleg să meargă în fiecare an cu mașina în Grecia. Ce este mai puțin știut, este faptul că la ieșirea din țară au de plătit mai multe taxe, de aceea se ajunge de cele mai multe ori la costuri mult mai mari decât cele inițiale pentru combustibil.

 

Unele taxe de drum nu sunt cunoscute tuturor șoferilor

 

Una dintre principalele probleme ale turiștilor români care aleg să circule cu mașina spre Grecia este faptul că drumul implică anumite cheltuieli, iar unele taxe nu sunt cunoscute de toți șoferii, care riscă amenzi usturătoare dacă nu le plătesc, potrivit adevărul.ro. 

 

Această problemă a fost ridicată de un turist români și pe un grup de Facebook destinat acestui subiect. „Mâine plec spre Thassos cu mașina și aș vrea să știu ce taxe ar trebui achitate și dacă recomandați un traseu anume. Până acum am călătorit doar cu avionul”,a spus dintre membrii grupului.

 

Ce reacție au avut internauții

 

În timp ce unii dintre membrii grupului au intervenit în discuție pentru a ajuta persoana care lansase subiectul taxelor care trebuie plătite în drumul spre Grecia, există și persoane mai puțin amabile.

„Vinietă pentru Bulgaria online și taxa de autostradă în Grecia care o plătești acolo”, a rezumat un membru al grupului. „Ai uitat de taxa de pod la Giurgiu”, a intervenit altul în discuție.

„Din ce loc pleci? E o informație esențială pentru a putea să te ajutăm”, a întrebat-o o doamnă. Iar după ce I s-a răspuns că din Galați, a revenit cu explicația. „Atunci veți merge prin Bulgaria. Noi, cei care plecam din nord – nord vest, avem alt traseu. Drum bun, oricum … și vacanță minunată să aveți!”

„Nu ai vrea să știi și câte taxe de toaletă găsești? Chiar culmea, unii… prea naivi. Drumuri bune”, a fost reacția altui internaut.

 

De ce este important să ai toate informațiile atunci când pleci la drum lung

 

Un alt membru al grupului a explicat de ce este important ca cei care decid să parcurgă un traseu atât de lung trebuie să cunoască toate informațiile.

„Tratezi aiurea problema! Sunt situații când dacă nu te interesezi din timp poți fi amendat că nu știi că este de plătit o taxă. Aici nu este vorba despre sumă ci despre taxele pe care nu le cunoști. De exemplu vinieta din Bulgaria dacă nu știi de ea mergi liniștit, apoi te trezești cu amendă acasă. Podul Reginei din Londra are taxa de care dacă nu te interesezi nu știi de ea și apoi iar ai surprize. Exemple pot fi cu zecile, așa că nu e nimic rău să se intereseze”, a punctat altul.

 

„Îmi cer scuze, dar unii prea am devenit dependenți de informațiile altora. Când ai concediul cel mai palpitant? Atunci când descoperi singur surprizele. Păi și dacă merg pe informația on-line sau mură în gură, eu ce satisfactie mai am? PS: Scuze, am 8 ani de Grecia cu mașina personală vă pup cu drag”, a revenit cel cu mesajul răutăcios.

„Taxă de pod la Giurgiu -15 lei, apoi vinieta la bulgari, luată din timp sau în ziua plecării, pentru perioada cât stați acolo, apoi la greci aveți doar taxe de autostrada și atât. Sunt opriri pe fiecare autostradă, unde se plătesc taxe între 20 cenți și maxim 2 euro (similară cu cea de la Fetești)!”, a venit cineva cu informații mai la obiect. A fost completat de alți internauți, care au venit cu informațiile lor. „La bulgari au vinieta de weekend, între vineri și duminică, sau de o săptămână, e cam 35 de lei”, a scris altul.

 

Care sunt taxele ascunse în drumul spre Grecia

„Taxa de pod 15 lei, vinieta Bulgaria 13 leva o săptămână (puteți plăti cu cardul în lei) și taxa de autostrada pentru Thassos aveți un singur punct de taxare, sub 2 euro”, a scris altul.

 

„Singura taxă ascunsă este vinieta din Bulgaria. În rest vei plăti la ghișeu și nu ai cum să treci fără să plătești”, a adăugat cineva.

Drum mai scurt pe Makaza, autostradă pe Kulata, dar mai lung. Drum bun, vacanță plăcută”, a scris un alt membru al grupului, cu privire la un alt traseu spre Grecia.