Lovitura fabuloasă pe care au dat-o frații Pavăl în afaceri. Ce au cumpărat proprietarii Dedeman și cum își pot crește averea

Lovitura fabuloasă pe care au dat-o frații Pavăl în afaceri. Ce au cumpărat proprietarii Dedeman și cum își pot crește averea

Lovitura fabuloasă pe care frații Pavăl au dat-o în afaceri. Proprietarii Dedeman au făcut o investiție uriașă, care le poate crește averea, estimată de Forbes la 3,4 miliarde de dolari.

Lovitura fabuloasă pe care au dat-o frații Pavăl în afaceri. Proprietarii Dedeman au făcut o investiție importantă

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii gigantului Dedeman, au făcut o nouă investiție. Antreprenorii au cumpărat, de la familia turcă Eskiocak, fosta platformă industrială Andami, situată în cartierul 23 August din București.

Construcțiile existente pe teren au fost demolate, iar în locul lor ar putea să fie construite, în viitor, sute de apartamente sau un parc de retail, după cum informează Profit.ro.

Platforma industrială Andami este formată din trei loturi de teren, având o suprafață acumulată de aproximativ 2 hectare.

Familia de antreprenori turci Eskiocak, care a dezvoltat peste 2.000 de apartamente în cartierul Militari din Capitală, a cumpărat platforma la licitație, în 2022, cu 1,76 milioane de euro.

Anul acesta, Dedeman a achiziționat terenul de la turci. Frații Pavăl dețin un magazin lângă proprietate și au demolat de acolo toate halele, magazinele și depozitele.

“Momentan nu am stabilit ce destinație va avea terenul în cauză”, au transmis, pentru sursa menționată , reprezentanții Dedeman.

Specialiștii din piața imobiliară spun că, în viitor, frații Pavăl vor construi aici peste 700 de apartamente sau un parc de retail. Acesta din urmă ar urma să aibă și un magazin Bebe Tei, din care afaceriștii români dețin 30%.

Cum a ajuns să fie cumpărată platforma Andami

Înainte de criza imobiliară din 2008, Doina și Adrian Mircioiu figurau în topurile de specialitate cu o avere de 50 – 60 de milioane de dolari. Familia a ajuns în faliment cu afacerea Andami, care era specializată pe comercializarea de materiale de construcții.

Familia Mircioiu se extinsese, astfel că a intrat pe piața imobiliară cu un proiect de vile în Corbeanca. În cadrul ansamblului Magnolia din localitate, familia a construit 35 de case, însă a vândut doar 7 dintre ele.

În 2013, Andami Group a fost declarată insolventă, deși realizase, în 2012, cele mai mari încasări din istoria companiei. Mai exact, e vorba despre 211 milioane lei. Proprietățile familiei au început să fie vândute pe bucăți.

În 2022, o firmă deținută de familia de dezvoltatori Chitafes, a oferit 5,8 milioane de euro pe toate proprietățile Andami. Oferta a fost, însă, refuzată de principalii creditori ai companiei aflate în faliment, și anume First Bank, Banca Transilvania și Vista Bank.

Portofoliul cuprindea 28 de vile și 12 terenuri în cadrul complexului rezidențial Magnolia din Corbeanca, platforma industrială din 23 august, precum și o altă vilă din Corbeanca și niște terenuri în comuna Tamas, pregătite pentru proiectul rezidențial Magnolia Tamas.

În portofoliu au fost incluse două proprietăți pe Șoseaua Chitilei și Strada Renașterii din Sectorul 1, dar și un imobil din Galați. Doar platforma industrială Andami, din estul Capitalei, a fost cumpărată la licitație, de către o firmă a familiei Eskiocak.

Please follow and like us:
Pin Share