Medicamentele care ar putea duce la căderea părului. Avertismentul unui medic

Medicamentele care ar putea duce la căderea părului. Avertismentul unui medic

Părul joacă un rol esențial în aspectul fizic. Cu toate acestea, multe persoane folosesc medicamente care pot duce la căderea părului. Află care sunt cele mai nocive medicamente pentru părul tău.

Medicamente care pot duce la căderea părului

Podoaba capilară este o adevărată bogăție, în special pentru femei. Reprezentantele sexului frumos bagă bagi frumoși în îngrijirea părului lor, dar și produse de calitate superioară.

Cu toate acestea, medicamentele care pot duce la căderea părului sunt folosite în continuare. Doctorul Zain Hasan a făcut o listă cu medicațiile care cresc semnificativ șansele să afecteze podoaba capilară.

Antidepresive

Antidepresive sunt consumate frecvent și sunt folosite pentru a îmbunătății starea de spirit prin creșterea hormonilor de bine din creier. Antidepresivul Wellbutrin, adică bupropion este cel care poate provoca căderea părului.

În 2018 a fost realizat un studiu în care demonstra că cei care utilizează bupropion sunt cei mai expuși la alopecie, în comparație cu cei care consumă alte tipuri de antidepresive.

Acest medicament poate provoca căderea părului pentru că determină intrarea foliculilor de păr în faza de repaus, oprind astfel creșterea.

2. Retinoizii

Accutane (izotretinoin) se numără printre celebrele medicamente folosite pentru tratarea acneei, dar folosit în doze mari poate duce la căderea părului.

În 2022 un studiu arăta că 6% din pacienții care iau doze mari au experimentat alopecia, în comparație cu 3,2 % din pacienții ce folosesc doze mici.

De asemenea, cremele cu retinol por provoca subțierea părului, mai ales dacă sunt aplicate pe scalp. De regulă, alopecia cauzată de retinoizi nu este permanentă, iar întreruperea tratamentului poate inversa efectul.

Tratamentul pentru cancer de sân duce la alopecie

3. Anticoagulante

Eliquis, Warfarin și Heparin sunt anticoagulante prescrise pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge și sunt folosite de până la 18 milioane de oameni anual.

Efectele asupra podoabei capilare încep să apară la 2-4 luni de la începerea tratamentului. Nici acest tip de cădere a părului nu este permanentă.

4. Beta-blocantele

Metroprolol / Lopressor sunt utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale și pot provoca căderi ale părului. Acest efecte este vizibil la 2-5 luni după începerea tratamentului. Părul va începe să crească după oprirea tratamentului.

5. Tratamentul cu tamoxifer pentru cancer

Tamoxifenul sau Nolvadex sunt utilizate în tratarea cancerului de sân și afectează podoaba capilară la aproape o treime din pacienți. Acest efect este explicat prin scăderea nivelului de estrogen din corp, afectând ciclul de creștere al părului. Lipsa părului este vizibilă de la 6 luni până la 2 ani de tratament.

Please follow and like us:
Pin Share