Metoda prin care escrocii te păcălesc când vrei să cumperi rovinietă. Atenție la acest aspect, poți fi lăsat fără bani pe card

Metoda prin care escrocii te păcălesc când vrei să cumperi rovinietă. Atenție la acest aspect, poți fi lăsat fără bani pe card

Dacă urmează să-ți cumperi rovinietă online, această știre te va face să verifici de două ori site-ul unde introduci datele cardului. Cum au reușit escrocii să golească conturile a zece persoane?

Cum poți fi păcălit atunci când cumperi rovinietă

Poliția a descoperit recent un grup de escroci care fura banii șoferilor atunci când aceștia își plăteau taxa de drum obligatorie pe drumurile naționale din România. Din păcate, cazurile de înșelătorie online sunt tot mai frecvente, iar metodele folosite de infractori devin mai sofisticate.

Trei persoane au creat un site-web care părea identic cu cel oficial pentru plata rovinietei. Pagina falsă, numită www.rovinietaro.ro, imita perfect site-ul autorizat de CNAIR, iar zece șoferi au căzut în plasă, introducându-și datele bancare fără să bănuiască ce va urma.

Odată ce aveau acces la informațiile cardurilor, escrocii au început să facă cumpărături în numele victimelor, ne informează capital.ro. În total, au efectuat 197 de tranzacții, cumpărând haine și diverse accesorii din mai multe magazine online.

În timp ce doi bărbați se ocupau de cumpărături, al treilea complice, o femeie, avea rolul de a recupera pachetele. Ea suna la firmele de curierat și se dădea drept destinatarul original, cerând redirecționarea coletelor către alte adrese.

Pentru a părea totul cât mai legitim, femeia folosea identitățile victimelor atunci când vorbea cu curierii. Ea reușea fie să schimbe adresa de livrare, fie să obțină numerele de telefon ale curierilor pentru a intercepta pachetele.

Escrocii au fost în cele din urmă prinși. Magistrații Tribunalului Constanța au început urmărirea penală pentru fals informatic și operațiuni financiare frauduloase.

Specialiștii în securitate digitală recomandă câteva metode simple pentru a evita astfel de escrocherii cibernetice, care apar tot mai des. În primul rând și cel mai important, verifică întotdeauna adresa site-ului unde faci plăți.

Atenție și la semnele care pot indica o înșelătorie: greșeli gramaticale pe site, oferte prea bune pentru a fi adevărate, solicitări urgente de informații personale sau linkuri către pagini false. În plus, site-urile legitime nu cer niciodată date sensibile prin email sau mesaje.

Please follow and like us:
Pin Share