Mircea Badea, reacție după ce o tânără a fost ucisă de urs în Bucegi: “Eu zic să luăm lumină de la Europa. Nu mai sunt urși, nu mai sunt probleme”

Mircea Badea, reacție după ce o tânără a fost ucisă de urs în Bucegi: “Eu zic să luăm lumină de la Europa. Nu mai sunt urși, nu mai sunt probleme”

Tragedia din Bucegi a îngrozit o țară întreagă. Maria Diana și-a găsit sfârșitul într-un mod teribil la numai 19 ani, după ce a fost atacată și sfâșiată de un urs pe traseul Jepii Mici.

Mircea Badea, reacție după ce o tânără a fost ucisă de urs în Bucegi

Impresionat de drama tinerei, prezentatorul Mircea Badea a reacționat, miercuri seară, și a vorbit despre situația urșilor bruni din România.

Mircea Badea a declarat că și el a făcut traseul pe care Maria Diana și iubitul ei au vrut să îl realizeze, însă spre deosebire de aceștia nu a dat nas în nas cu ursul.

Cu toate că nu s-a întâlnit cu ursul niciodată, Mircea Badea a subliniat că, la un moment dat, atunci când se afla pe un traseu montan, l-a auzit și a rememorat întregul episod.

”Eu sunt sigur că, în pădure fiind, te gândești. Am făcut și eu traseul ăla și am făcut tot felul de trasee. Nu m-am întâlnit cu ursul.

L-am auzit la un moment dat că făcea zgomote specifice de urs, dar nu l-am văzut.Era într-o iarnă când el, ciudat, nu hiberna, cred că de la încălzirea globală. Sigur că în pădure te poți gândi că poate să apară și un urs”, a declarat Mircea Badea, potrivit Antena3CNN.

Prezentatorul TV este de părere că Româia trebuie să ia exemplul Europei care nu se confruntă cu astfel de tragedii ”pentru că nici nu mai are urși”.

”Eu zic să luăm lumină de la Europa pentru că Europa n-are astfel de probleme pentru că nici nu mai are urși. Adică nu mai sunt urși, nu mai sunt probleme”, a mai spus Mircea Badea.

”În Europa nu mai sunt urși, nu mai sunt nici lupi”

Potrivit realizatorului, în Europa nu mai sunt urși, nu mai sunt nici lupi,”în afară de unu”.”Când a fost totuși problema cu un lup, pentru că în Europa nu mai sunt urși, nu mai sunt nici lupi, în afară de unu. Că în Germania nu era niciun lup, dar cred că unul, probabil un refugiat, a trecut ilegal și neprovocat, probabil, granița în Germania și a omorât poneiul doamnei Von der Leyen”.

Mircea Badea a menționat că atunci s-a dat derogare de la lege, ”au zis să împușcăm totuși lupul și nu ne-a mai comunicat nimeni ce s-a întâmplat cu lupul. L-au găsit, l-au anihilat?”