Morgan Freeman și Kevin Costner au filmat un serial în România: Care este povestea din „The Gray House”

RMAG news

Actorul american Morgan Freeman a stârnit controverse după premiera noului său serial, „The Gray House”, filmat în România. Într-un interviu acordat pentru Variety, Freeman a exprimat disprețul său față de sărbătorirea „Black History Month”, o lună dedicată istoriei afro-americanilor din Statele Unite.

Declarațiile lui Morgan Freeman despre Black History Month

În timpul interviului, Morgan Freeman, în vârstă de 87 de ani, a criticat vehement conceptul de „Black History Month”.

„O detest. Pur și simplu ideea. Îmi veți da cea mai scurtă lună din an? Și îmi veți celebra istoria mea? Toată această idee îmi face dinții să scrâșnească. Nu este corect”, a spus Freeman.

Statele Unite celebrează luna istoriei afro-americanilor în februarie, iar actorul consideră că această practică este inadecvată și jignitoare.

Freeman a continuat să sublinieze că istoria afro-americanilor este parte integrantă a istoriei americane și nu ar trebui separată: „Istoria mea este istoria americană. Este singurul lucru de pe lumea aceasta de care sunt interesat, dincolo de a face bani, a mă simți bine și a dormi destul”, a adăugat el.

Serialul „The Gray House” și contextul său

„The Gray House”, serialul pentru care Freeman a oferit aceste declarații, a fost filmat în România și prezentat în premieră la Festivalul de Televiziune de la Monte Carlo. În acest proiect, Freeman nu joacă, ci ocupă rolul de producător executiv alături de Kevin Costner. Serialul este inspirat din fapte reale și prezintă povestea a patru femei care spionează pentru Nord în timpul Războiului Civil american.

Serialul, o miniserie cu 8 episoade, a fost filmat în România în vara anului trecut. Potrivit Urban.ro, filmările au avut loc integral la studioul Castel Film. „The Gray House este o poveste adevărată, nespusă, despre trei eroi aboliționiști uimitor de curajoși din timpul Războiului Civil, care s-au întâmplat să fie femei”, a declarat Kevin Costner. El a subliniat importanța aducerii în lumina reflectoarelor a acestor eroi necunoscuți.

Kevin Costner, colegul și prietenul lui Morgan Freeman, a avut și el un moment emoționant recent, când filmul său „Horizon: An American Saga” a fost ovaționat timp de șapte minute la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Serialul „The Gray House” este așteptat să aibă un impact similar, aducând în prim-plan povești din perioada de după Războiul Civil american.

Costner a subliniat că serialul este amplu și include numeroase personaje, reflectând complexitatea și diversitatea perioadei istorice pe care o prezintă.

„Există atât de multe persoane în serial fiindcă noi comemorăm că ele au fost acolo. Dacă poți face asta, dacă ți se oferă spațiul să faci asta, bravo. Războiul Civil nu a afectat un singur grup de persoane”, a declarat Freeman pentru Variety.

Reacția publicului și a industriei

Comentariile lui Morgan Freeman au generat reacții mixte în rândul publicului și al criticilor. Unii au susținut punctul său de vedere, considerând că istoria afro-americanilor trebuie integrată mai profund în narativul național, în timp ce alții au considerat declarațiile sale ca fiind neadecvate.

Serialul „The Gray House” va fi distribuit de Paramount, însă data lansării și canalul de difuzare nu au fost încă anunțate. Rămâne de văzut cum va fi primit acest proiect atât în România, cât și la nivel internațional.