Motivul pentru care un medic din Sebeș va trebui să plătească o amendă de 100 lei/zi. Ce acuzații i se aduc

Motivul pentru care un medic din Sebeș va trebui să plătească o amendă de 100 lei/zi. Ce acuzații i se aduc

Un medic din Sebeș este acuzat că ar fi eliberat „din pix” mai multe fișe de medicina muncii, fără să se fi întâlnit vreodată cu angajații. În acest sens, Tribunalul Alba l-a condamnat la plata unei amenzi penale de 100 lei/zi, timp de 6 luni, informează Alba24.

Acuzat că a falsificat documente medicale, medicul trebuie să plătească 100 lei/zi timp de șase luni

Medicul, proprietar al unui cabinet de medicina muncii din Sebeș, ar fi fost contactat de un om de afaceri din Alba, pentru că ar fi avut nevoie de angajați în firma sa ca să poată lua o subvenție de la stat. Prin mesaje, bărbatul i-ar fi trimis medicului fotografiile cu cărțile de identitate, cerându-i să treacă o dată anterioară pe documente.

„Fapta inculpatului care în calitate de medic de medicina muncii acționând în baza unei rezoluții infracționale unice, a întocmit în data de 20.09.2023 fișele de aptitudini falsificate prin antedatare menționând împrejurări necorespunzătoare realității, referitoare la data întocmirii lor și la prezența la medicul de medicina muncii a persoanelor pe numele cărora au fost emise înscrisuri pentru a fi folosite în cadrul controlului efectuat de către ITM Alba începând cu data de 21.09.2023, cu scopul de a face dovada îndeplinirii condițiilor legale la angajare astfel încât societatea să nu fie sancționată contravențional realizează elementele constitutive ale infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă”, au precizat magistrații.

Tribunalul Alba l-a condamnat pe medic la plata unei amenzi în valoare de 18.000 de lei, pentru săvârşirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.