Nicolae Ciucă, mesaj crucială de la Summitul NATO de la Washington: Trebuie să ajutăm Ucraina să lupte pentru libertatea sa

Nicolae Ciucă, mesaj crucială de la Summitul NATO de la Washington: Trebuie să ajutăm Ucraina să lupte pentru libertatea sa

”Europa va fi mai sigură cu un NATO care este mai puternic ca niciodată. Trebuie să ajutăm Ucraina să lupte pentru libertatea sa. La acest summit NATO, ne-am reînnoit angajamentul de a ne proteja viziunea comună asupra unei lumi paşnice”, a scris Ciucă, joi, într-un mesaj pe rețeaua X.

Nicolae Ciucă a participat, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la lucrările Summitului NATO de la Washington.

”Este cea mai importantă reuniune internaţională din acest an în domeniul apărării, unde se discută viitorul securităţii Europei”, a afirmat el pe Facebook.

În opinia sa. ajutorul statelor membre pentru Ucraina va fi esenţial în parcursul ulterior al războiului.”Alături de SUA, de Germania, de Olanda şi de Italia, România se numără printre membrii Alianţei care vor sprijini Ucraina cu sisteme defensive anti-aeriene, menite să protejeze civilii de rachetele ruseşti. Angajamentul nostru comun a fost apreciat de preşedintele american Joe Biden, în discursul său din deschiderea Summitului”, sublinia Ciucă.

Summit-ul NATO de la Washington. Semnalul dat de vizita lui Iohannis și Ciucă. Ce mișcări se pregătesc de alegeri