Noutăți WhatsApp: Transcrierea automată a mesajelor vocale pentru utilizatorii Android

Noutăți WhatsApp: Transcrierea automată a mesajelor vocale pentru utilizatorii Android

WhatsApp aduce o funcționalitate nouă și utilă utilizatorilor de telefoane Android: transcrierea mesajelor vocale. Acest serviciu, deja prezent pe dispozitivele Apple încă de anul trecut și pe telefoanele Pixel prin Google Messages, vine în ajutorul utilizatorilor cu deficiențe de auz. El va fi extrem de folositor și pentru cei care lucrează în medii zgomotoase.

Cine poate folosi funcția de transcriere a mesajelor vocale?

Conform informațiilor de la WABetaInfo, serviciul de transcriere a mesajelor vocale este acum disponibil în versiunea beta WhatsApp 2.24.15.5. El poate fi activat doar de utilizatorii care au acces la el. Tot ce trebuie să facă pentru a se bucura de noua funcționalitate este să dea click pe opțiunea Chats din Setări.

Cum funcționează noul instrument de la Meta?

Pentru a utiliza transcrierea, utilizatorii de Android trebuie să descarce mai întâi un pachet de limbă. Sunt disponibile următoarele opțiuni: engleză, portugheză, spaniolă, hindi și rusă. Imediat după descărcarea pachetului și primirea unui mesaj vocal de la un prieten sau coleg de muncă, aplicația îl va analiza rapid.

Următorul pas va consta în generarea unei transcrieri de text care va putea fi citită într-o fereastră tip chat. Întregul proces va avea loc pe telefonul utilizatorului și mesajele vor fi protejate prin criptare. Cu alte cuvinte, nimeni altcineva nu va avea acces la conținutul lor.

Ce alte servicii de mesagerie vor implementa noua funcționalitate?

WhatsApp este primul serviciu de mesagerie care testează un serviciu de acest tip. Ne așteptăm ca în viitor să fie disponibil pe scară largă și pentru alte limbi. De asemenea, este posibil ca și alte servicii de mesagerie, în special cele cu integrări AI avansate, să se alinieze trendului început de Meta.

În afara de posibilitatea transcrierii mesajelor, echipa din spatele Meta mai explorează ceva: introducerea de carduri de context pentru gestionarea spam-ului în grupurile de chat. De asemenea, vor integra funcția Live Translate via Galaxy AI pentru posesorii de telefoane Samsung. În ceea ce privește a doua funcționalitate, WhatsApp va fi prima aplicație de mesagerie care va beneficia de traducere în timp real pentru apeluri, facilitând discuții între vorbitori de limbi diferite.

Sursa: Android Police

Articolul Noutăți WhatsApp: Transcrierea automată a mesajelor vocale pentru utilizatorii Android apare prima dată în Go4IT.