O nouă condamnare istorică în SUA: Hunter Biden, fiul președintelui democrat, găsit vinovat pentru posesie ilegală de armă. Ce pedeapsă riscă

O nouă condamnare istorică în SUA: Hunter Biden, fiul președintelui democrat, găsit vinovat pentru posesie ilegală de armă. Ce pedeapsă riscă

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, a fost găsit vinovat marţi, 11 iunie, pentru că a minţit că era consumator de droguri în momentul achiziționării unei arme, în octombrie 2018. Hunter Biden devine astfel primul fiu al unui preşedinte american în funcţie judecat şi găsit vinovat, relatează news.ro.

Un juriu – format din 12 membri – de la tribunalul federal din Wilmington, Delaware, fieful lui Joe Biden, l-a găsit vinovat pe Hunter Biden pentru toate cele trei capete de acuzare formulate împotriva sa.

Procesul lui Hunter Biden a urmat condamnării penale din 30 mai a lui Donald Trump, primul fost preşedinte american găsit vinovat de o infracţiune. Donald Trump este contracandidatul republican al democratului Joe Biden la alegerile prezidențiale programate pe 5 noiembrie.

Trump, condamnat pentru 34 de capete de acuzare referitoare la falsificarea unor registre contabile pentru a acoperi un scandal sexual, îi acuză pe democraţi că au instrumentat dosarul său şi alte trei urmăriri penale cu care se mai confruntă pentru a-l împiedica să recâştige puterea.

Democraţii resping această acuzație și dau asigurări că Joe Biden nu foloseşte sistemul judiciar în scopuri politice sau personale, dând ca exemplu urmărirea penală a fiului său. Acum câteva zile, Joe Biden a declarat că nu își va grația fiul dacă va fi condamnat.

Procesul din Delaware a inclus mărturii ale acuzării din partea fostei soţii, a fostei iubite şi a cumnatei lui Hunter Biden, care au oferit relatări directe despre spirala dependenţei sale în săptămânile dinainte şi după ce a cumpărat arma, în octombrie 2018. Procurorii au arătat, de asemenea, SMS-uri, fotografii şi înregistrări bancare despre care au spus că arată că Hunter Biden era dependent de droguri atunci când a cumpărat arma şi că a încălcat legea cu bună ştiinţă răspunzând „nu” la întrebarea dacă este consumator de droguri pe un formular guvernamental de verificare.

Avocaţii lui Biden au încercat să demonstreze că acesta nu folosea droguri când a cumpărat arma şi că nu a avut intenţia de a înşela, deoarece nu se mai considera consumator de droguri atunci când a completat formularul. Apărarea a chemat-o la bară pe fiica lui Hunter Biden, Naomi Biden, care a declarat că tatăl ei părea să se simtă bine atunci când l-a văzut cu puţin timp înainte şi după ce a cumpărat arma.

Cazul Hunter Biden a fost intentat de un procuror special al Departamentului de Justiţie al SUA, David Weiss, numit în timpul administraţiei lui Trump. Weiss l-a acuzat pe fiul lui Biden de trei infracţiuni grave şi şase infracţiuni fiscale minore în California, susţinând că nu a plătit impozite de 1,4 milioane de dolari între 2016 şi 2019 în timp ce a cheltuit milioane de dolari pe droguri, escorte, maşini de lux şi diverse obiecte de mare valoare. Hunter Biden a pledat nevinovat la aceste acuzaţii. Un nou proces îl aşteaptă în data de 5 septembrie, la Los Angeles.

Hunter Biden riscă teoretic între 15 și 21 de luni de închisoare, dar experţii în drept spun că inculpaţii în cazuri similare primesc adesea sentinţe mai scurte.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *