O româncă plecată din țară să se angajeze în Bruxelles și dată dispărută de familie de două săptămâni a fost găsită în Egipt

O româncă plecată din țară să se angajeze în Bruxelles și dată dispărută de familie de două săptămâni a fost găsită în Egipt

O femeie de 41 de ani din Brașov care le-a spus apropiaților că pleacă la Bruxelles să se angajeze, pe 24 iunie, a dispărut, iar rudele au cerut ajutorul Poliției pentru a o găsi. După două săptămâni, autoritățile au anunțat Sabina Aurelia Tomescu a fost identificată în Egipt, relatează Antena 3.

„La data de 25.06.2024 numita Tomescu Sabina Aurelia a plecat de la adresa de domiciliu cu intenția de a se deplasa în Belgia, iar de la acea dată nu a mai luat legătura cu membrii de familile”, anunţa Poliția Română, la momentul dispariţiei. Femeia își anunțase rudele că urmează să susțină un interviu de angajare la o firmă din Bruxelles. Apoi a dispărut și nimeni dintre cunoscuți n-a mai putut să dea de ea.

A fost alertată Poliția, însă familia a început propria anchetă, atunci când a descoperit că femeia primise în contul ei o sumă destul de mare, de 1000 de euro, de la un bărbat cunoscut pe Tinder, unde-și făcuse de puțin timp cont. Ea rămăsese fără serviciu și din banii primiți în cont își luase bilete și pentru Bruxelles, dar și pentru Egipt.

„Miercuri, 10 iulie, în urma activităţilor de cooperare poliţienească internaţională, o femeie, de 41 de ani, care ar fi plecat voluntar, în cursul zilei de 25 iunie a.c. de la locuinţa de domiciliu, din municipiul Braşov, cu destinaţia Belgia, a fost depistată pe teritoriul statului Egipt”, a transmis miercuri, IPJ Braşov.

Sora şi cumnatul femeii, scrie site-ul local de știri Bună Ziua Brașov, au aflat ulterior că aceasta nu a susţinut interviul la Bruxelles şi că avea planificată, fără ştirea celor apropiaţi, o călătorie în Egipt, în staţiunea Sharm-el-Sheikh. Românca îşi cumpărase printr-o agenţie de turism trei bilete de avion: unul pe ruta Bucureşti-Bruxelles, respectiv Bruxelles-Sharm-el-Sheikh, cu întoarcere pe 28 iunie.

Cumnatul ei bănuieşte că aceasta a căzut în capcana traficanţilor de carne vie, deoarece îşi făcuse cont Tinder şi în locuinţa ei au fost găsite chitanţe din care reiese că a cheltuit într-un timp scurt aproximativ 1.000 de euro, bani care i-ar fi fost trimişi de un bărbat cunoscut acolo, ea neavând nici o sursă de venit şi fiind ajutată de familie.