O ursoaică și doi pui au fost loviți de tren în Covasna. Al treilea ursuleț a fost transportat la un centru pentru orfani

O ursoaică și doi pui au fost loviți de tren în Covasna. Al treilea ursuleț a fost transportat la un centru pentru orfani

Incidentul a avut loc luni în apropierea localităţii Ozun, județul Covasna, după ce ursoaica și cei trei pui ai ei au încercat să traverseze liniile de cale ferată în momentul trecerii unui tren, relatează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu Covasna, în urma impactului, ursoaica şi doi dintre cei trei pui ai ei au murit, în timp ce al treilea ursuleţ a fost capturat şi transportat în judeţul Harghita, la un centru de reabilitare a puilor orfani.

„Reprezentanţii Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, primăriei comunei Ozun, medicul veterinar şi reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că o ursoaică şi doi pui de urşi au fost accidentaţi mortal. Cel de al treilea pui de urs a fost capturat şi transportat de către APM Covasna la Centrul de reabilitare a puilor orfani din localitatea Bălan, judeţul Harghita”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu Covasna, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Cadavrele urşilor ucişi de tren au fost transportate pentru incinerare la o unitate autorizată, mai precizează sursa citată.

FOTO: Hepta