Orașele care nu mai vor atât de mulți turiști. Românii plăteau bani grei pentru a le vizita. Ce pot face de acum

Orașele care nu mai vor atât de mulți turiști. Românii plăteau bani grei pentru a le vizita. Ce pot face de acum

Turismul în masă este o problemă majoră cu care se confruntă unele dintre cele mai populare destinații din lume. Orașele mari s-au săturat să fie luate cu asalt de către turiști, așa că au început să impună măsuri drastice.

Destinațiile faimoase din Europa care nu mai tolerează turiștii

Românii care aveau de gând să viziteze unele dintre cele mai faimoase destinații turistice s-ar putea să aibă parte de surprize. Anul acesta, mai mult ca niciodată, orașele mari au început să impună limite turismului în masă.

Principalele destinații turistice sunt copleșite de numărul mare de vizitatori din fiecare an. Tocmai de aceea, unele dintre ele au de gând să impună reguli noi. Odată cu punerea lor în aplicare, autoritățile speră că se va reduce numărul de turiști.

Orașele mari nu mai vor turiști și nu se feresc să exprime asta cu subiect și predicat. În urmă cu câteva săptămâni, în Palma de Mallorca, locuitorii au protestat și au verbalizat faptul că sunt împotriva turismului excesiv.

Din păcate pentru români, Palma de Mallorca nu este singura destinație care nu mai acceptă turismul excesiv. Proteste similare au avut loc și în Ibiza, locul de distracție preferat al petrecăreților.

De ce nu mai acceptă marile orașe turiștii într-un număr cât mai mare

Motivele pentru care cele mai cunoscute destinații nu mai acceptă turiști sunt numeroase. Însă, de departe, înverșunarea a pornit după perioada pandemiei. Faptul că din ce în ce mai multe persoane își permit să călătorească afectează stilul de viață al localnicilor.

De exemplu, fenomenul a luat amploare în Insulele Baleare din Spania. Deși erau vizitate și înainte de 2019, niciodată nu a fost un val atât de mare de turiști. Turismul excesiv își pune amprenta asupra stilului de viață al localnicilor care protestează de luni bune.

În Spania, prețul chiriilor a crescut semnificativ, dat fiind faptul că proprietățile sunt la mare căutare de către turiști. În acest fel, localnicii aproape că au ajuns să nu mai aibă loc în propriile cartiere.

În Ibiza, este deja cunoscut cazul bucătarului care a ajuns să trăiască în rulotă. Acesta a povestit pe diverse platforme sociale că nu își mai permite să trăiască în propria casă din cauza prețurilor ridicate.

La polul opus, deși se protestează împotriva lor, turiștii au și ei un punct de vedere de exprimat. Aceștia sunt conștienți că au o contribuție semnificativa la PIB-ul țărilor respective și nu sunt deloc de acord cu protestele.

Pentru a limita numărul de turiști, mai multe orașe din lume au început să introducă taxe. După modelul Italiei, Elveția a anunțat și ea că va introduce taxe pentru turiștii care vor să viziteze anumite zone.

Please follow and like us:
Pin Share