Orașul din România în care prețul chiriilor a crescut cel mai puțin. Mulți vor să locuiască aici, e liniștit, curat și oferă multe oportunități

Orașul din România în care prețul chiriilor a crescut cel mai puțin. Mulți vor să locuiască aici, e liniștit, curat și oferă multe oportunități

De la un an la altul, prețul chiriilor crește simțitor mai ales în marile orașe, unde cererea este destul de mare. În octombrie 2024, prețul chiriilor la apartamente au crescut cu 12%, față de aceeași perioadă a anului precedent.

Topul orașelor cu cele mai scumpe chirii

Cea mai mare creștere a prețurilor de la un an la altul, la categoria prețurilor medii de închiriere, din țara noastră a fost înregistrată în Oradea (28%), conform unei analize publicate de HotNews.

În București, prețul chiriilor la apartamentele cu două sau trei camere din Sectoarele 4 și 5, s-au majorat cu 27%, în octombrie 2024, față de octombrie 2023.

Cu toate acestea, Sectorul 1 al Capitalei rămâne în continuare cel mai scump la acest capitol asta deși prețul chiriilor a crescut doar cu 5%.

De exemplu, în luna octombrie a acestui an, chiria pentru o garsonieră în acest sector a fost în medie de 420 euro/lună, un apartament cu două camere a ajuns la 690 euro/lună, iar unul cu trei camere la 1063 euro/lună.

Cluj-Napoca se află și el în topul orașelor cu cele mai scumpe chirii din România și asta pentru că prețul mediu al garsonierelor a crescut cu 14% și cel al apartamentelor cu două camere cu 5%, în timp pentru apartamentele cu trei camere a crescut cu 3%.

Luna trecută prețul mediu de închiriere al garsonierelor în Cluj-Napoca a fost de 400 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere s-au închiriat, în medie, cu 600 de euro, iar apartamentele cu trei camere s-au închiriat cu un preț mediu de 750 de euro.

Și în Iași chiriile au înregistrat creșteri, însă ceva mai moderate față de orașele menționate anterior. În octombrie, cei care voiau să închirieze o garsonieră trebuia să scoată din buzunar în jur de 350 de euro, în timp ce prețul mediu al unui apartament cu două camere a fost de 450 euro/lună, iar pentru un apartament cu trei camere a fost de 574 euro/lună.

De asemenea, creșteri mari ale prețurilor chiriilor au avut loc și în orașele Brașov, Constanța, Timișoara, Craiova și Arad.

Orașul din România în care prețul chiriilor a crescut cel mai puțin

La polul opus se află orașul Sibiu, unde a fost înregistrată cea mai mică creștere a prețurilor chiriilor din țară. Față de aceeași perioadă a anului trecut, în octombrie prețul mediu de închiriere a crescut cu 1% pentru garsoniere, cu 7% pentru apartamentele cu două camere și cu 2% pentru cele cu trei camere.

Astfel, cei care au închiriat o garsonieră au plătit un preț mediu de 303 euro, 400 de euro pentru un apartament cu două camere și 508 euro pentru un apartament cu trei camere.

Please follow and like us:
Pin Share