Orașul din România unde s-a construit un spital unic în țară. A costat peste 30 de milioane de euro și este dedicat românilor grav bolnavi. Are tehnologie de ultimă generație și a fost inaugurat în cursul zilei de vineri, 12 iulie 2024.
Localitatea românească în care s-a ridicat un spital unic, pentru pacienții grav bolnavi. Investiția se ridică la peste 30 de milioane de euro
Localitatea românească în care s-a ridicat un spital unic, pentru pacienții grav bolnavi. Investiția se ridică la peste 30 de milioane de euro. Unitatea medicală a fost construită de o organizație cunoscută, dar și datorită donațiilor făcute de oameni.
Fundația pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureș, cu sprijinul Guvernului României și al unor donatori generoși, a deschis vineri, 12 iulie 2024, porțile celui mai nou spital din oraș. Acesta are drept slogan crezul că „vindecarea începe acolo unde îngrijirea întâlnește compasiunea”.
Unitatea medicală din comuna Sângeorgiu de Mureș este dedicată persoanelor care suferă de cancer și reflectă misiunea asumată de a oferi îngrijire medicală cu empatie și dedicare. Spitalul oncologic, cu o suprafață de peste 10.700 de metri pătrați, este dotat cu echipamente de ultimă generație.
Spitalul are 5 niveluri operaționale, 52 de saloane cu 116 paturi de spitalizare și 3 buncăre ce găzduiesc cele mai noi aparate de investigație oncologică și primul PET-CT din județul Mureș. Pacienții beneficiază de o atenție deosebită din partea cadrelor medicale.
Aici vor lucra specialiști în domeniul oncologic pentru a oferi servicii specializate în prevenția, diagnosticarea și tratarea cancerului. Spitalul din Târgu Mureș a costat 33 de milioane de euro, Guvernul României contribuind cu 6,4 milioane de euro.
Spitalul din Târgu Mureș, conceput pentru pacienții grav bolnavi
Spitalul oncologic din Târgu Mureș este conceput pentru pacienții grav bolnavi, ceea ce înseamnă că asigură un Ambulatoriu cu 18 specialități medicale, printre care se află: Oncologie, Radioterapie, Cardiologie, Alergologie, Imunologie, Pneumologie și Gastroenterologie.
De asemenea, mai are Dermatologie, Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice, Ginecologie, Urologie, ORL, Chirurgie OMF, Hematologie, Endocrinologie, Neurologie, Psihiatrie, Chirurgie generală și Chirurgie toracică.
Mai mult decât atât, noul spital oncologic din Târgu Mureș va oferi tuturor pacienților servicii de ambulatoriu, prin fonduri de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate şi cu bilet de trimitere de la medicul de familie.
„Este conceput ca un centru de prevenție, diagnostic şi echipament oncologic. El are în structura ambulatoriu integrat cu 18 specialități medicale, secții de spitalizare de zi cu 77 de paturi, secţie de spitalizare continuă cu 39 de paturi, laborator de imagistica şi radiologie, laborator de radioterapie şi laborator de medicină nucleară.
Tehnologia și aparatura aduse aici, întrunesc toate condițiile de performanță”, a declarat Mirela Cîmpian, directorul general al spitalului oncologic din orașul Târgu Mureș, conform Antena 3 CNN.
„Echipamentele pe care le au aici sunt la fel de bune ca cele pe care le avem în America. Aşadar, au adus echipamente foarte bune precum PET-CT, echipamente imagistice specializate, etc. Am plănuit să lucrăm împreună şi să integrăm noi strategii”, a spus dr. Richard Hart, președinte Loma Linda.