Povestea româncei poreclită „fiica Satanei”. Niciun preot nu i-a dat de cap Eleonorei și a ajuns pe mâna cercetătorilor britanici

Povestea româncei poreclită „fiica Satanei”. Niciun preot nu i-a dat de cap Eleonorei și a ajuns pe mâna cercetătorilor britanici

Un an de groază pentru familia tinerei

În 1925, viața familiei Zugun a fost zguduită de comportamentul neobișnuit al Eleonorei, în vârstă de 13 ani. Tânăra se zvârcolea, se lovea cu capul de pereți și prezenta semne inexplicabile pe corp, inclusiv mușcături și zgârieturi. În casă, obiectele păreau să leviteze, iar evenimentele ciudate nu conteneau să apară. Părinții, disperați, au decis să o ducă pe Eleonora la preotul de la Mănăstirea Gorovei, convinși că fata era posedată.

Preotul de la Mănăstirea Gorovei a încercat să o exorcizeze pe Eleonora, dar fără succes. Situația s-a înrăutățit, iar părinții ei nu s-au lăsat descurajați. Eleonora a fost dusă la preotul Măcărescu din Zamostea, unde a avut loc un alt incident bizar: imediat ce a pășit în casă, o vază s-a spart fără nicio explicație aparentă. În ciuda eforturilor depuse, nici această exorcizare nu a avut rezultatul dorit.

Neavând alte opțiuni, familia a dus-o pe Eleonora la Mănăstirea “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Spiritele care păreau să o posede erau atât de puternice încât au aruncat cu o piatră și au spart o icoană din biserică. După alte tentative eșuate de exorcizare, părinții au decis să o interneze la un sanatoriu din Cernăuți.

Întâlnirea fetei cu Contesa din Viena

La sanatoriu, Eleonora s-a împrietenit cu o contesă din Viena, care s-a oferit să o găzduiască și să o supună unor studii. În Viena, Eleonora a fost analizată de specialiști în paranormal, care au fost fascinați de abilitatea ei de a vorbi în mai multe limbi. Cu toate acestea, cercetătorii britanici care au studiat cazul ulterior au declarat că întreaga poveste este o înșelătorie, iar contesa a fost acuzată de fraudă.

După ce contesa a fost acuzată, Eleonora s-a întors în România, iar fenomenul straniu părea să fi încetat. Eleonora a trăit o viață liniștită până în 1996, fără să mai atragă atenția asupra ei. Cazul rămâne însă un mister nerezolvat, cu mulți oameni încă întrebându-se dacă povestea Eleonorei Zugun a fost reală sau doar o invenție.

Povestea Eleonorei Zugun, “fiica Diavolului”, continuă să fascineze și să îngrozească în egală măsură. De la tentativele eșuate de exorcizare, la studiile efectuate de specialiști internaționali, cazul rămâne un subiect de dezbatere și speculație. Indiferent de adevăr, Eleonora Zugun și-a câștigat un loc în istoria fenomenelor paranormale, amintindu-ne că unele mistere rămân, poate, nerezolvate pentru totdeauna.