Prăpăd în Ploiești, pe cod roșu de caniculă. Furtuna a doborât copaci și a distrus mai multe mașini, pompierii intervin în forță

Prăpăd în Ploiești, pe cod roșu de caniculă. Furtuna a doborât copaci și a distrus mai multe mașini, pompierii intervin în forță

Imaginile cu urmările furtunii au devenit virale, după ce furtuna s-a iscat din senin după mai multe zile de temperaturi caniculare. Copaci prăbușiți au fost găsiți pe străzile Mihai Eminescu, Bulevardul Independenței și Cornățel.

Furtuna a doborât copaci și a distrus mai multe mașini, pompierii intervin în forță

Mai mult, pe strada Fântânele furtuna a fost aproape să dărâme un stâlp de curent electric, pe care l-a avariat serios. Conform ISU Prahova, în zona străzii Apelor din Ploiești două autoturisme au fost distruse după ce au fost strivite de copaci căzuți.

Pompierii intervin pentru a degaja cinci copaci în întregul municipiu, însă este de așteptat ca acest inventar al prăpădului să crească de la oră la oră, la cote mult mai alarmante, potrivit Observatorulph.ro.

Între timp, pe rețelele de socializare se vede cum a plouat chiar și cu grindină cât oul, astfel că oamenii au fost nevoiți să se ascundă pe unde au putut. Interesant, unii ploieșteni s-au plâns că la ei pe uliță nu a plouat prea mult, pentru că pe fir ar fi intrat ”cei de la antigrindină”.

”Am avut impresia că tot orașul, când am ajuns acasă pământul era crăpat de sete fix așa cum e de 15-20 de ani, căldură mare și niște nori în zare care în maximum o oră vor fi sparți de cei de la antigrindină”, a scris un internaut. Oamenii așteaptă ploaia în special pentru culturile lor agricole, care se sufocă din cauza secetei.

Furtună puternică în București, peste 50 de copaci au căzut peste mașini

În urmă cu 24 de ore, o furtună puternică afecta Capitala, acolo unde ISU București-Ilfov transmitea că au fost făcute 83 de solicitări, peste 70 de copaci fiind doborâți la pământ. Așadar, daunele de aici au fost mult mai mari decât cele din Ploiești, probabil și pentru că furtuna a fost mult mai violentă.

De asemenea, au fost avariate 42 de mașini, astfel că pagubele sunt însemnate. ”În urma codului galben de intensificări ale vântului, în municipiul Bucureşti s-au înregistrat 83 de solicitări, în intervalul orar 17:25-20:00. În judeţul Ilfov a fost înregistrată în această perioadă o singură solicitare, pentru un stâlp de lemn căzut.

Afectate: 3 străzi blocate, 6 case, 41 de autovehicule, 2 schele, fire de electricitate”, au transmis reprezentanții ISU București-Ilfov. Vremea capricioasă a lovit inclusiv litoralul, unde oamenii sunt obișnuiți cu canicula. Și aici furtuna cu grindină a pornit din senin, în urmă cu mai multe zile.

Turiștii au observat cum cerul s-a înnorat brusc, după care a început să plouă torențial. Conform meteorologilor, în nu mai puțin de 11 localități din Constanța și 8 din Tulcea s-au înregistrat ploi torențiale cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină puternică.