Primăria pe care PSD a câștigat-o la un singur vot în fața PNL. Liberalii au cerut renumărarea voturilor, dar rezultatul a rămas neschimbat

Primăria pe care PSD a câștigat-o la un singur vot în fața PNL. Liberalii au cerut renumărarea voturilor, dar rezultatul a rămas neschimbat

În județul Constanța găsim primăria din țară pe care PSD a câștigat-o la doar un singur vot în fața colegilor de coaliție de la PNL. Liberalii nu au acceptat eșecul și au cerut renumărarea voturilor.

Costinești, primăria din România pe care PSD a câștigat-o la un singur vot în fața PNL. Liberalii au cerut, fără succes, renumărarea

Peste 9 milioane de români s-au prezentat duminică, 9 iunie 2024, la alegerile locale din țară. Vorbim de un procent de circa 50%. În județul Constanța, prezența a fost una în media țării.

Tot la malul Mării Negre, întâlnim o situație dramatică din punct de vedere electoral, una în care o primărie a fost câștigată la un singur vot distanță. Este cazul comunei Costinești.

Aproape 2.000 de oameni s-au prezentat la urne pentru a-și alege primarul pentru următorii 4 ani. Lupta s-a dat între social-democratul Dumitru Jeanu și liberalul Gheorghe Mechenici.

S-a mers cap la cap în această luptă. În final, primul, edil în exercițiu, a câștigat un nou mandat. În urma numărătorii voturilor, el a obținut 771 de voturi, față de 770 cât a primit contracandidatul de la PNL, conform FocusPress.

Dată fiind situația strânsă, pentru a nu exista controverse, buletinele alegătorilor au fost numărate de mai multe ori pentru a se asigura că rezultatul nu e altul. De fiecare dată, rezultatul a fost același.

Pentru alegerile locale de duminică, 9 iunie 2024, pentru Primăria Comunei Costinești au fost înscriși doar 3 candidaţi. E vorba de primarul în funcție Jeanu Dumitru (PSD), Gheorghe Mechenici (PNL) şi Călin Mugurel-Radu (AUR).

Situație similară la Techirghiol, în 2008

Tot în județul Constanța, în urmă cu 16 ani, a fost o situație identică. Atunci, candidatul PNL la primăria orașului Techirghiol, Adrian Stan, a câștigat alegerile la un singur vot diferență în fața reprezentantului PD-L.

La acea vreme, președintele BEJ a declarat, după numărarea voturilor de la secțiile din Techirghiol, că a rezultat un număr egal de voturi pentru cei doi candidați intrați în turul 2. O contestație depusă de liberali a dus la renumărare.