Primărița unei localități din Mexic, asasinată la nici 24 de ore după victoria Claudiei Sheinbaum, prima femeie președinte a țării

Primărița unei localități din Mexic, asasinată la nici 24 de ore după victoria Claudiei Sheinbaum, prima femeie președinte a țării

La nici o zi distanță după victoria Claudiei Sheinbaum, prima femeie președinte a Mexicului, o primăriță a unei localități din vestul țării a fost asasinată, informează Agerpres.

Primărița unei localități din Mexic a fost asasinată

Asasinarea președintei municipale (primar – n.r) a localității Cotija, Yolanda Sanchez Figueroa, a fost condamnată de guvernul statului Michoacan.

Ministerul a informat că un dispozitiv de securitate a fost desfășurat în încercarea de a-i captura pe cei responsabil.

În septembrie anul trecut, Yolanda Sanchez Figueroa fusese victima unei răpiri, care a durat trei zile, lângă Guadalajara.

În urma alegerilor din 2021, Yolanda a devenit primarul localității Cotija fiind candidat din partea Partidului Acțiunea Națională (PAN, dreapta liberal-conservatoare).

Primăriţa a fost atacată în plină stradă de către civili înarmaţi aflaţi la bordul unei camionete, potrivit media locale.

Surse ale poliției și medica locală au declarat că atacatorii ar putea face parte din Cartelul Jalisco Nueva Generacion (CJNG), unul dintre cele mai violente grupuri din Mexic.

Claudia Sheinbaum, candidata stângii la putere și fost primar al capitalei Ciudad de Mexico, a devenit prima femeie președinte a Mexicului, după ce a obținut 57,8% din voturi. Xochitl Galvez, fosta senatoare de centru-dreapta, a obținut doar 29,1%, iar candidatul de centru Jorge Alvarez Maynez a obținut doar 11,4% din voturi.