Primarul Elena Lasconi, victorie zdrobitoare la Câmpulung Muscel, cu un scor mai mare decât în 2020. Update

Primarul Elena Lasconi, victorie zdrobitoare la Câmpulung Muscel, cu un scor mai mare decât în 2020. Update

Acum, Elena Lasconi și-a învins fără probleme cei șase contracandidați, conform primelor date făcute publice de Adevărul. Astfel, după numărarea voturilor din 15 secții de votare din totalul de 26 de secții de votare, Elena Lasconi a strâns 71% din voturi. Recordul deținut e 82% din voturi la o secție de votare din oraș.

UPDATE. Rezultate parțiale la alegerile locale 2024 din Câmpulung Muscel

Ultimele date după numărarea voturilor în secțiile din municipiul Câmpulung Muscel arată că Elena Lasconi (USR) a obținut un scor de 69,94%, câștigând un nou mandat la funcția de primar.

Este o adevărată victorie pentru primarul Lasconi, mai ales că prezența la vot a fost semnificativă, peste 46 la sută dintre câmpulungeni venind să-și exprime opțiunea.

Pe locul doi se află candidatul PSD, Georgel Mădulărea, cu un procent de 13,92%, potrivit ultimelor date AEP. A fost urmat de candidatul PNL, Norris Măgeanu, care a reușit să convingă peste 10% din electorat să îl voteze.

Primarul Elena Lasconi, victorie zdrobitoare la Câmpulung Muscel

”E o zi frumoasă. Haideți să o facem istorică! Să vadă toată România cine sunt câmpulungenii. Oameni deștepți, harnici și responsabili. Sunt sigură că va fi cea mai mare participare la vot din ultimii 30 de ani. Este cea mai mare participare la vot din Câmpulung din ultimele trei decenii. Întotdeauna m-am gândit că îmi doresc să unesc comunitatea.

Mi-aș dori să se ducă mai departe modelul de la Câmpulung. Un exemplu de bune practici, concrete. E extrem de important să fii împreună cu oamenii și pentru oameni. Câmpulungenii știu că au încredere în mine.

Pentru că ce le-am spus eu de fiecare dată a fost adevărul. Muncesc foarte mult de când sunt primar, în medie între 10 și 14 ore în fiecare zi. În acest al doilea mandat veți vedea și mai multe proiecte importante pentru comunitate”, a declarat Elena Lasconi.

Prezența la alegerile locale din Câmpulung a fost cu adevărat ridicată, mai exact 47,91% în totalul din cele 26 de secții de votare. astfel, la alegeri s-au prezentat 13.503 de alegători dintr-un total de 28.183 de alegători înscriși pe liste. Elena Lasconi este cunoscută publicului larg din vremea când era considerată o vedetă TV, mai exact la PRO TV.

Elena Lasconi a ajuns din nou primar în Câmpulung Muscel

A plecat de acolo în decembrie 2019, după 24 de ani de ”presă”, iar în 2020 a candidat la Primăria Câmpulung Muscel, oraș unde și-a cumpărat o casă. Elena Lasconi este născută pe 20 aprilie 1972 la Hațeg și și-a început cariera de jurnalist în 1995, când era angajată drept corespondent al postului din Deva.

S-a făcut extrem de apreciată în Valea Jiului, printre mineri, pentru că a făcut sute de reportaje din zonă. După mineriadă a ajuns la PRO TV București, unde a prezentat știrile PRO TV de dimineață. A urmat mai apoi cursuri de corespondent de război și a transmis cutremurul din Turcia din 1999, care făcea 20.000 de victime, dar a fost și în Afganistan.

Elena Lasconi a fost în atenția reflectoarelor în ultima vreme după scandalul în care a fost târâtă de fiica sa, membră a comunității LGBTQ. Aceasta și-a criticat dur mama pentru că femeia a recunoscut că a votat ”Da” la referendumul pentru familia tradițională. Această decizia i-a adus chiar și excluderea din partidul progresist USR.

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, declara Elena Lasconi la Prima TV. Referendumul din 2018 nu a fost validat din lipsă de cvorum, fiind boicotat de majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, Elena Lasconi s-a poziționat de partea celor care sunt împotriva comunității gay.

Decizia a lăsat-o fără partid, însă este în continuare un primar iubit de oameni, drept dovadă rezultatul alegerilor din orășelul pe care-l păstorește. ”Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL”, s-a plâns Cătălin Drulă în momentul în care Elena Lasconi se certa cu fiica sa în mass-media.