Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani anchetează explozia de la Dedeman

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani anchetează explozia de la Dedeman

Cazul exploziei de vineri dimineaţă de la magazinul Dedeman este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Explozia de la magazinul Dedeman este anchetat de procurori

În acest moment cercetările se desfăşoară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă în formă agravată, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, Valeriu Chihaia.

Acesta admite că ancheta s-ar putea extinde şi pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, potrivit Agerpres.

„Deocamdată nu avem informaţii medicale pentru a putea stabili o încadrare, numărul de victime”, a precizat Chihaia.

Cincisprezece persoane au fost rănite, vineri, în urma unei explozii urmate de un incendiu la magazinul Dedeman. Deflagraţia s-a produs în timp ce o firmă autorizată executa lucrări la instalaţia de gaze din interiorul magazinului.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, cu arsuri pe corp, a fost transportat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, dupa explozia de la Dedeman Botoșani, în urma căreia alte 12 persoane au fost transportate la spital.

O altă victimă este transportată de echipajele SMURD Iași, cu elicopterul, la avionul SMURD București, a declarat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu.