Radu Mihaiu, acuzaţii de fraudă electorală: „Am făcut denunţ penal pentru fals în înscrisuri oficiale”. Despre ce acte e vorba

Radu Mihaiu, acuzaţii de fraudă electorală: „Am făcut denunţ penal pentru fals în înscrisuri oficiale”. Despre ce acte e vorba

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, candidat pentru un nou mandat din partea Alianţei Dreapta Unită – USR, anunță că a făcut denunţ penal pentru fals în înscrisuri oficiale, după ce semnătura reprezentantului USR ar fi fost falsificată pe un proces-verbal, informează Agerpres.

„Am făcut denunţ penal pentru fals în înscrisuri oficiale în această speţă şi, evident, este una din dovezile de fraudă electorală”, a arătat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în faţa Biroului Electoral al Sectorului 2.

Mihaiu a menţionat că este vorba despre procesul-verbal de la Secţia nr. 167, în care ar fi fost înregistrate cu 50 de voturi mai multe faţă de numărul alegătorilor.

„S-a încărcat pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (AEP, n.r), de aici, din Biroul Electoral de Sector, cel puţin un proces-verbal – dar mai vin de la colegi şi urmează să le confirmăm – un proces-verbal cu o semnătură falsă. Am ajuns să falsificăm procese-verbale referitoare la voturi! Aici s-a ajuns! Este o primă dovadă că efectiv vorbim de fraudă. Este o secţie care nu s-a închis, s-a ajuns pe roşu la Biroul Electoral de Sector, pentru că la această secţie au fost cu 50 de voturi mai mult decât alegători şi din acest motiv nu s-a închis. A ajuns aici, iar aici s-a încărcat fără semnătura reprezentantului din Biroul Electoral de Sector, dar cu nişte semnături, iar cel puţin una dintre ele false – s-a încărcat pe site-ul AEP”, a spus Radu Mihaiu.

„Greblă încearcă să muşamalizeze fraudarea acestor alegeri”

Radu Mihaiu a făcut referire şi la cazul altor observatori care ar fi semnat pe toate paginile proceselor-verbale, dar care au constatat acum că semnătura lor apare doar pe ultima pagină.

„Deja cred că este evident că domnul Greblă, care a fost numit de PSD la organizarea alegerilor, încearcă să muşamalizeze fraudarea acestor alegeri. Cer în continuare să se renumere voturile în acele secţii în care au dispărut voturi. Nu se poate să dispară voturi. Nu se poate ca la secţia nr. 195 să se prezinte 922 de alegători şi să găsim în urnă 779 de voturi – nule sau pentru diverşi candidaţi. Unde au dispărut cele 143 de voturi? Trebuie să explicăm înainte să închidem acest proces”, a spus Mihaiu.

Edilul a acuzat Biroul Electoral de Sector că „tergiversează” deciziile privind renumărarea voturilor, în speranţa că „lumea oboseşte”. În acest sens, a reamintit că a depus o cerere de renumărare pentru peste 30 de secţii de votare, dar că nu a fost oferit niciun răspuns. Totodată, a semnalat şi „lipsa” a peste 500 de voturi din urne.

„Nu vom obosi. Vom lupta pentru fiecare vot, pentru că în acest moment, diferenţa dintre mine şi contracandidatul meu este mult mai mică decât numărul de voturi documentat cu suspiciuni de fraudă şi vrem să ştim care este rezultatul real al acestor alegeri. În acest moment, diferenţa este de 270 de voturi. (…) Diferenţa este în acest moment în favoarea domnului Hopincă, dar lipsesc peste 500 de voturi şi peste 1.300 de buletine de vot”, a mai spus el.

De asemenea, edilul a scris, într-o postare pe Facebook, că ar exista tot mai multe dovezi „pentru a cere anularea alegerilor” în sectorul 2. „În acest moment aştept să mi se accepte cererile de renumărare cerute de acum două zile, însă vă zic sincer că se adună din ce în ce mai multe dovezi pentru a cere anularea alegerilor în sectorul 2”, a precizat Mihaiu.

PSD a obţinut 38,27% la votul pentru primari, PNL- 32,67%, iar AUR – 6,36%, rezultatele fiind prezentate de Biroul Electoral Central în urma centralizării voturilor din 3.104 din cele 3186 circumscripţii. Prezenţa la vot a fost de 51,37%. Potrivit anunţului făcut de BEC joi, la ora 16.00, rezultatele parţiale pentru primari, la nivel național, sunt următoarele:

PSD – 38,27%
PNL – 32,67%
AUR – 6,36%
UDMR – 4,76%
Alianţa Dreapta Unită – 4,50%