Răsturnare de situație în cazul crimei din Oradea. Cum au încercat ucigașii să își ascundă urmele

Răsturnare de situație în cazul crimei din Oradea. Cum au încercat ucigașii să își ascundă urmele

Pe măsură ce orele trec, anchetatorii descoperă noi detalii și mărturii șocante în cazul crimei din Oradea care a zguduit, marți, România.

Cum au încercat ucigașii să își ascundă urmele

După ce cadavrul unei femei a fost descoperit într-o remorcă, în parcarea unui bloc din Oradea, iar ulterior, sora acesteia a fost găsită într-un apartament, cu multiple leziuni, oamenii legii au pornit pe urmele criminalilor.

La numai câteva ore de la demararea anchetei, polițiștii au dus la audieri trei persoane. Este vorba de un bărbat care a alertat autoritățile, concubina acestuia și o altă femeie.

În urma audierilor, oamenii legii au descoperit că aceștia sunt adevărații criminali, iar apelul la 112 prin care bărbatul anunța că un ”miros înțepător” vine din parcarea blocului era, de fapt, o diversiune.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul și concubina sa sunt cei care au ucis-o pe femeia de 31 de ani și ulterior i-au pus cadavrul într-un geamantan pe care l-au abandonat într-o remorcă aflată în parcarea blocului în care locuia.

După ce au comis teribila faptă, ca să își ascundă urmele, criminalii au sunat la 112 și au încercat să îi ducă pe polițiști pe o pistă falsă, spun oamenii legii.

Totodată, același bărbat le-a spus polițiștilor bihorenii că într-un apartament de la etajul doi o femeie este sechestrată şi are nevoie de ajutor.

“Foarte, foarte multe leziuni la nivelul întregului corp, cu semne clare de malnutriţie, starea e gravă. Va rămâne internată aici”, a declarat Hadrian Borcea, şef Upu Oradea.

La scurt timp după ce au făcut și cea de-a doua descoperire oamenii legii au aflat că cele două victime erau surori şi că de foarte mult timp erau obligate să practice prostituţia.

”Decesul s-a produs ori vineri, ori sâmbătă”

În speranța că vor descoperi un indiciu care să îi ducă direct către criminali poliţiştii au cerut 100 de ore de filmări făcute de camerele de supraveghere din zonă.

Astfel, în urma vizionării acelor imagini, anchetatorii au aflat că cel care sunase la 112 era iubitul proxenetei care le exploata pe cele două surori, dar și unul dintre criminalii pe care îi căutau.

“Decesul s-a produs într-o altă locaţie din municipiul Oradea, în cartierul Nufărul. După ce au ucis-o, au transportat-o într-un geamantan în noua locaţie, duminică ar fi avut loc mutarea. Decesul s-a produs ori vineri, ori sâmbătă”, a declarat Cristian Ardelean, şef al Secţiei urmărire penală în cadrul Parchetului județean Bihor.