Samsung a prezentat dispozitivele cu care vrea să dea lovitura. Cât costă noile ceasuri inteligente Galaxy

Samsung a prezentat dispozitivele cu care vrea să dea lovitura. Cât costă noile ceasuri inteligente Galaxy

Cei de la Samsung vor să dea lovitura prin lansarea unor noi dispozitive. Este vorba despre ceasuri inteligente Galaxy, care sunt adaptate nevoilor celor care le vom cumpăra și purta. Care sunt costurile acestora?

Noile ceasuri inteligente de la Samsung

Reprezentanții companiei Samsung au prezentat noile lor smartwatch-uri alături de smartphone-uri pliabile și noul inel inteligent. Galaxy Watch 7 și Watch Ultra sunt ceasurile inteligente lansate și care ar putea cuceri mulți clienți români și nu numai.

Ce caracteristici au dispozitivele? Galaxay Watch Ultra este mai robust, dar și mai scump, totodată. Cu ajutorul lui se pot îndeplini activități cărora un ceas obișnuit nu ar putea să facă față. Este rezistent la apă, iar o dovadă în acest sens sunt cele trei certificări în acest sens.

Ceasurile Samsung, rezistente la apă și temperaturi extreme

Certificările sunt și pentru rezistența la praf și șocuri-10 ATM, IP68 și MIL-STD-810H. Mai mult decât acestea, producătorii se laudă și cu faptul că dispozitivul rezistă la temperaturi cuprintre +55 și -20 de grade Celsius.

Watch Ultra are la interior un chipset Exynos W100, construit pe 3nm, despre care Samsung spune că este cu 30%  mai eficient, alături de 2GB RAM. Bateria obiectului este de 590 mAh, iar autonomia atinge până la 48 de ore sau chiar 100 de ore în modul economisire a energiei.

Watch 7 este format din același chipset și oferă informații similare legate de sănătate și activitățile fizice, inclusiv indicele AGES, care oferă o perspectivă asupra sănătății metabolice. Watch Ultra va fi disponibil  într-o singură dimensiune, de 47 mm, iar Watch 7 va avea două opțiuni, 40 mm și 44 mm.

Care sunt costurile după toate cele enumerate? Cea mai ieftină versiune de Watch 7 va costa 300 de dolari, în timp ce Watch Ultra va fi de la 650 de dolari. În magazine se vor găsi spre finalul lunii iulie, mai exact pe 27 iulie.

Sunt dăunătoare ceasurile inteligente organismului?

Deși au ca scop și monitorizarea sănătății, ceasurile inteligente pot și nocive, atrag atenția specialiștii. Tehnica lor de detectare a pulsului sau a nivelului de glicemie se numește bioimpedanță, care emite un curent electric. Este de intensitate mică, dar ar putea păcăli dispozitivele medicale.

”În cazul unui stimulator cardiac, care trimite mici impulsuri electrice către inimă atunci când aceasta bate prea încet, micul curent electric al bioimpedanței ar putea păcăli inima să creadă că bate suficient de repede, împiedicând stimulatorul să-și facă treaba.

Pacientul ar putea leșina sau chiar mai rău. Avem pacienți care depind de stimulatoare cardiace pentru a trăi. Din acest motiv este nevoie de studii suplimentare”, explică Benjamin Steinberg, cercetător, potrivit HeartRythm.