Poliția îl caută acum în întreg statul pe fugar, după atacul armat de pe autostrada din Kentucky. Momentan se știe doar că șapte persoane au fost rănite și transportate la spital, însă nu se cunosc detalii despre starea de sănătate a acestora.
Șapte persoane au fost împușcate în SUA, chiar pe autostradă
Conform primarului Randall Weddle, din orașul Londra (Kentucky), împușcăturile au provocat inclusiv un accident auto. Focurile de armă nu au fost trase la întâmplare, sugerează primarul, conform Louisville Courier Journal, un post de radio local.
Se pare că atacatorul ar fi deschis focul după ce s-ar fi șicanat în trafic cu un alt șofer. Atacul a avut loc în comitatul Laurel, situat la aproximativ 145 de kilometri sud de oraşul Lexington, în Kentucky, stat american din estul țării.
Deși nu au fost confirmate momentan decese, se pare că mai multe persoane sunt în stare gravă la spital, conform biroului șerifului din comitatul Laurel. Principalul suspect pentru atac este Joseph Couch, în vârstă de 32 de ani.
Suspectul este considerat ”înarmat și periculos”, astfel că autostrada a fost închisă traficului pe ambele sensuri. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Poliției din statul Kentucky, Scottie Pennington, a declarat că nu știe cine este ”suspectul”.
Un copil de 14 ani a ucis patru persoane la o școală din Georgia
Atacul șochează în contextul în care în urmă cu doar câteva zile un băiat de 14 ani își ucidea doi colegi și doi profesori la o școală din Georgia, SUA. Pe lista victimelor era și profesoara de matematică din România, Christina Irimie.
“Ea era la dansuri și atunci știu că a plecat și nu a mai revenit. Când ne-am întâlnit ca și când eram fete aceleași vorbe le aveam, ca și cum nu ne-am despărțit atâta timp. Era tare mândră că zice:
‘Vai, în sfârșit am ajuns acolo prin munca mea și vorba aia cât ai depus un efort”, a povestit o prietenă a Christinei. Se pare că femeia a murit apărându-și elevii, așa cum de altfel protocolul îi cere în astfel de situații.
Era deja al 367-lea atac armat din SUA din acest an, o țară unde nu trece o zi fără ca cineva să fie împușcat sau, mai rău, ucis. Statele Unite ale Americii au mai multe arme decât locuitori și, implicit, cea mai mare rată a mortalității prin arme de foc dintre toate țările civilizate din lume.
În condițiile în care americanii își iubesc arma mai mult decât orice altceva, politicienii nu au reușit să interzică acest flagel. Cu toate acestea, democrații conduși până acum de Joe Biden au încercat de mai multe ori să restricționeze accesul la arme de foc.