Se turează motoarele pentru prezidenţiale! Anunţurile lui George Simion şi Paul Stănescu

RMAG news

Liderul AUR, George Simion, a declarat că sâmbătă va avea loc congresul pentru alegerea candidatului la prezidenţiale. 

”AUR va avea şase mandate, sperăm şi la al şaptelea, în funcţie de cei care trec sau nu pragul, USR va avea trei şi să vedem ce fac cei de la UDMR şi de la SOS. Avem consilieri în toate consiliile municipale şi judeţene, cu excepţie Harghita şi Covasna. Suntem bucuroşi că aceste. Aceste alegeri au fost puternic afectate, a fost un haos în organizare”, a declarat Simion.

El a precizat că AUR ”atacă cu tărie alegerile prezidenţiale”.

”Avem o şedinţă de Biroul Naţional diseară, iar sâmbătă congres pentru alegerea candidatului la prezidenţiale. Vrem să ne batem cu acest sistem comasat nedemocratic. Nu poţi să zici că ai şanse reale la nişte alegeri locale când sunt alegeri într-un singur tur şi sunt decalate cu patru luni”, a mai spus Simion.

Întrebat dacă candidează la prezidenţiale, George Simion a afirmat: ”Este o posibilitate. Tot mai mulţi colegi îmi propun acest lucru. Pot, fiind un luptător, să duc această sarcibnă la bun sfârşit cu şanse.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat luni că există o cutumă, ca preşedintele partidului să candideze la alegerile prezidenţiale, iar decizia în coaliţie cu privire la acest candidat ar trebui luată în această săptămână.

Paul Stănescu a fost întrebat dacă PSD va merge la alegerile prezidenţiale în alianţă cu PNL sau separat şi când ar trebui să fie decis candidatul respectiv.

„Azi este prima zi după alegeri. Probabil că vom avea o coaliţie imediat, nu ştiu, mâine, poimâine, vom sta de vorbă cu partenerii noştri. Avem nişte rezultate, deja ştim ce vor românii şi noi cei de la PSD şi cei de la PNL. E posibil să avem candidat comun, e posibil să nu avem candidat comun. (…) Fără discuţie, Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la prezidenţiale. Nu l-am întrebat dacă îşi doreşte, dar e o cutumă în PSD, preşedintele partidului candidează la funcţia prezidenţială şi eu cred că domnul Ciolacu îşi asumă lucrul ăsta, are curajul. Decizia ar trebui să vină săptămâna asta în care suntem astăzi, pentru că deja săptămâna viitoare, şi cred că nu mă înşel ca termen, trebuie să se dea hotărârea de Guvern cu calendarul alegerilor. Deci cred că săptămâna asta va fi hotărâtoare în ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale în această coaliţie”, a spus Stănescu la sediul central al PSD.

El a adăugat că „PSD nu îşi permite să nu aibă candidat la alegerile prezidenţiale”.

„Vom avea un congres, vom hotărî la congres. În statutul nostru spune clar la funcţia prezidenţială se stabileşte prin congres. Cred că vom avea un congres săptămânile următoare”, a afirmat Paul Stănescu.

The post Se turează motoarele pentru prezidenţiale! Anunţurile lui George Simion şi Paul Stănescu appeared first on Cotidianul RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *