Secția de votare din România unde nu s-a prezentat niciun român. Până la ora 18, nimeni nu a pus ștampila pe buletinul de vot

Secția de votare din România unde nu s-a prezentat niciun român. Până la ora 18, nimeni nu a pus ștampila pe buletinul de vot

În ziua alegerilor, România continuă să fie o țară a paradoxurilor. În timp ce la unele secții de votare lumea a stat la coadă de la primele ore, în altele a bătut vântul. Iată în ce secție din România nu s-a prezentat nici măcar un alegător până la ora 18.

Secția din România unde nu a votat nimeni până la ora 18

Azi, 9 iunie 2024, românii au ieșit la vot pentru a decide soarta României pentru următorii 4 ani. În timp ce în unele județe prezența la vot a fost covârșitoare, în unele secții din țară nu s-a prezentat nimeni la vot.

Iașiul se numără printre județele cu cei mai puțini votanți. Azi, oamenii au preferat să nu pună ștampila pe nimeni. Așa se face că, în unele secții, până la ora 18, niciun român nu s-a prezentat la vot.

În mai multe secții de votare din județul Iași, numărul votanților a fost foarte scăzut. Potrivit ziaruldeiași.ro, din miile de persoane înscrise pe listele de vot, votanții de azi au putut fi numărați pe degetele de la mână.

În localitatea Moșna din județul Iași, din cele 1.131 de persoane cu drept de vot, la secție s-a prezentat o singură persoană. Situația nu a fost mai roz nici în cartierul Tătărași. Aici, din cei 1.600 de oameni de pe listele de vot, doar 5 au decis să își exercite dreptul de vot.

Din păcate, Iași deține recordul la categoria secțiilor de votare unde nu s-a prezentat nicio persoană. Până la 18, la secția 605 din Măcărești – Prisăcani, nimeni nu a mers să pună ștampila pe buletinul de vot.

Județele cu cea mai mare prezență la vot

La nivel național, la ora 21:20, românii s-au prezentat la vot în procent de 49%. Adică, aproximativ 9 milioane de votanți și-au exercitat dreptul la vot. Potrivit statisticilor, nu este exclus ca până la închiderea urnelor, la ora 22:00, procentul votanților să treacă de 50%.

Din cele aproape 9 milioane de persoane care au mers azi la vot, peste 700.000 sunt din București. Însă, în ciuda numărului mare de votanți, nu Capitala decide cel mai mare procent al prezenței la vot.

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, la ora 21:00, județele Olt și Giurgiu au înregistrat un procent de 60% prezență la vot. La polul opus al clasamentului s-a situat Vaslui, unde votanții nu au atins nici măcar 40% procent de prezență la vot.

În ceea ce privește situația pe fiecare sector al Capitalei, cel mai mare procent al prezenței la vot s-a înregistrat în sectorul 1. Aici, până la ora 21:00, 44.51% dintre bucureșteni și-au exercitat dreptul la vot. Codașii clasamentului sunt cei din sectorul 3. Aici, doar 33.22% dintre bucureșteni au ieșit la vot.