Și-a încuiat familia în casă și a dat foc locuinței. Un australian, acuzat de uciderea propriilor copii

Și-a încuiat familia în casă și a dat foc locuinței. Un australian, acuzat de uciderea propriilor copii

Un tată din Australia a fost acuzat de uciderea a trei dintre copiii săi și de tentativa de a-și omorî restul familiei într-un incendiu pe care el însuși l-a declanșat. Bărbatul se confruntă cu opt capete de acuzare și o acuzație de distrugere de bunuri cu intenția de a pune viața în pericol.

A încuiat toate ușile după ce a incendiat casa

Un tată din Australia a fost acuzat de uciderea a trei dintre copiii săi și de tentativa de a-și omorî restul familiei într-un incendiu pe care el însuși l-a declanșat. Incidentul s-a petrecut într-o casă din Sydney în primele ore ale dimineții.

Tatăl, în vârstă de 28 de ani, este acuzat că a folosit benzină pentru a aprinde focul în mai multe locuri din casă și apoi a încuiat toate ușile pentru a împiedica familia să scape. O fetiță de cinci luni, un băiat de doi ani și un băiat de șase ani au murit în incendiu. Trei băieți și o fată, cu vârste cuprinse între patru și 11 ani, au supraviețuit, împreună cu mama lor.

Poliția și vecinii au intervenit pentru a ajuta familia să scape din casa ce se afla în flăcări. Unul dintre vecini, pe numele lui Jarrod Hawkins, a reușit să scoată trei dintre copii din incendiu. Cu toate acestea, cei doi băieți care au supraviețuit inițial incendiului au murit ulterior în spital din cauza rănilor severe.

Poliția îl acuză pe bărbat de trei capete de acuzare pentru crimă (ucidere a trei copii), cinci capete de acuzare pentru tentativă de crimă (împotriva celorlalți membri ai familiei) și o acuzație de distrugere de proprietate cu intenția de a pune vieți în pericol.

Tatăl a fost prezentat în fața unei instanțe din Sydney, dar nu a solicitat eliberare pe cauțiune și rămâne sub supravegherea organelor de poliție la spital. Incidentul a șocat întreaga națiune, mai ales în contextul în care guvernul australian a declarat violența domestică și familială drept o „criză națională”.

Detectivul Daniel Doherty din New South Wales a declarat că incidentul este unul dintre cele mai grave cazuri în care un părinte își ucide intenționat copiii.

Poliția susține că tatăl a folosit un „accelerant” cum ar fi benzina pentru a aprinde focul în mai multe locuri din casă și a încuiat toate ușile pentru a împiedica familia să scape. De asemenea, el ar fi împiedicat vecinii și primii respondenți să salveze familia. Într-un caz, Det Supt Doherty a declarat că tatăl ar fi ținut strâns unul dintre copii, ceea ce a necesitat intervenția forțată a pompierilor pentru a elibera copilul.

Vecinii și primii respondenți au fost lăudați pentru curajul și promptitudinea lor. Datorită lor, patru copii și mama au supraviețuit. Mama a fost externată din spital, iar cei patru copii rămași sunt în stare stabilă.

Fetița de cinci luni a fost găsită de paramedici,= deja decedată. Băieții de doi și șase ani au fost scoși din casă în stare critică, dar au murit la spital la scurt timp după aceea.

Poliția a felicitat locuitorii care au ajutat familia pentru curajul lor, inclusiv pe Jarrod Hawkins, un bărbat care locuiește peste drum și care a scos din flăcări trei dintre copii.