Simona David, primar în comuna prahoveană Floreşti, obține un nou mandat, după ce a scăpat de un dosar DNA

Simona David, primar în comuna prahoveană Floreşti, obține un nou mandat, după ce a scăpat de un dosar DNA

Primarul comunei Floreşti din judeţul Prahova, Simona David (PNL), care în urmă cu o lună şi jumătate a scăpat de acuzaţiile dintr-un dosar penal, în urma prescrierii faptelor, a obţinut un nou mandat, relatează News.ro.

Simona David, primar al comunei Floreşti din judeţul Prahova, soţia unui fost edil al localităţii care a condus Primăria timp de 14 ani, a obţinut un nou mandat detașat.

În cele şase secţii de votare din comună, Simona David, care a avut şase contracandidaţi, a obţinut 81,99%, 76,5%, 69,82%, 72,82%, 61,26% respectiv 68,66% din voturi.

Victoria lui David are loc la o lună şi jumătate de când aceasta a scăpat de un dosar DNA. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, la finalul lunii aprilie, încetarea unui proces penal instrumentat de DNA în care Simona David fusese trimisă în judecată alături de deputatul PNL Mircea Roşca şi de alte persoane care deţin ori au deţinut funcţii publice importante în judeţul Prahova. Inculpaţii au scăpat de acuzaţii pentru că faptele s-au prescris.

În urmă cu opt ani, Eugen David și soția acestuia, Simona David, consilier județean din partea PNL, erau reținuți în urma unor percheziții și audieri în dosarul privind obținerea abuzivă de fonduri publice.