Sirianul care a aruncat un cocktail Molotov lângă Ambasada Israelului a fost reținut

Sirianul care a aruncat un cocktail Molotov lângă Ambasada Israelului a fost reținut

Bărbatul de 34 de ani care a aruncat un cocktail Molotov lângă Ambasada Israelului din București și apoi a amenințat că își dă foc a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, marți, 4 iunie, după mai multe ore de audieri.

Sirianul va fi dus la Parchetul Judecătoriei Sector 4, iar magistrații vor decide dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

El a aruncat luni, 3 iunie, cu un cocktail Molotov la intrarea în Ambasada Israelului din București, după care a amenințat că își dă foc. Bărbatul de 34 de ani a fost oprit de brigada Antitero a SRI și a fost dus la audieri la Poliție.

Ambasadorul Israelului, Reuven Azar, „a mulțumit forțelor de securitate și Poliției Române pentru arestarea extremistului violent care a aruncat un cocktail Molotov” lângă Ambasadă. „Nu vom ceda niciodată în fața teroriștilor”, a transmis Ambasada Israelului.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, a declarat la Antena 3 că sirianul „ar fi avut o anumită nemulțumire în ceea ce privește acordarea reședinței” și că gestul nu a fost antisemit, ci a avut la bază „o nemulțumire personală a bărbatului”, care nu are legătură cu „contextul internațional”

După mai bine de 6 ore de audieri, cetățeanul sirian a părăsit luni seară, 3 iunie, Secția 14 de Poliție fără să facă declarații presei, apoi i s-au făcut percheziții acasă, după care a fost adus din nou la Poliție. La finalul noilor audieri, el a fost reținut pentru 24 de ore.