Sute de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă. Explicațiile Termoenergetica

Sute de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă. Explicațiile Termoenergetica

Aproape 500 de blocuri din toate sectoarele Capitalei vor rămâne fără apă caldă, ca urmare a lucărilor de înlocuire, modernizare și reparații la rețeaua de termoficare din Capitală, informează luni Compania Municipală Termoenergetica.

Termoenergetica precizează că vor fi efectuate intervenții în rețeaua termică primară – conductă DN 300mm – în zona Bulevardului Dinicu Golescu din Sectorul 1. Potrivit Termoenergetica, se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic primar către un punct termic, 5 blocuri, în perioada cuprinsă între 19 şi 21 iunie 2024, ora 23:00.

Compania anunță lucrări și la rețeaua termică primară – conductă DN 150mm – în zona Bulevardului Banu Manta din Sectorul 1. ”Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic primar către un punct termic, 8 blocuri, până în data de 18 iunie 2024, ora 23.00”, precizează Termoenergetica.

De asemenea, se vor efectura lucrări la rețeaua termică primară – conductă DN 800mm – în zona străzii Ştirbei Vodă şi a Căii Plevnei din Sectoarele 1 şi 6. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic primar către un punct termic, 25 blocuri, până în data de 18 iunie 2024, ora 23.00, adaugă Termoenergetica.

Vor fi lucrări și la rețeaua termică primară – conductă DN 600mm, în zona Bulevardului Basarabia din Sectorul 2. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 5 puncte termice, 79 blocuri şi Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, până în data de 21 iunie 2024, ora 23.00.

Compania anunță și lucrări la racordul punctului termic 4 Ştefan cel Mare – conductă DN 150mm – în cadrul Lotului 5 Obiectivul 5 – Magistrala II Sud – POIM – din Sectorul 2. ”Se vor executa lucrări de reparație, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă din punctul termic către 19 blocuri, până în data de 30 iunie 2024, ora 15.00. Amplasamentul reţelei nu permite efectuarea unui provizorat care să asigure furnizarea agentului termic petru apă caldă”, precizează Termoenergetica.

Sute de blocuri din Sectorul 3 rămân fără apă caldă

Termoenergetica mai anunță lucrări la rețeaua termică primară – conductă DN 600mm, în zona Bulevardului Theodor Pallady din Sectorul 3.

Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 17 puncte termice, 286 blocuri, până în data de 21 iunie 2024, ora 23.00. Lucrarea este executată de firma Energomontaj şi face parte parte din lotul intervenţiilor de primă urgenţă.

În Sectorul 4, sunt prevăzute lucrări la racordul punctului termic 1 Oltenița Placare – conductă DN 200mm – în zona Şoselei Olteniţei nr. 142. Se vor executa lucrări de reparație, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă din punctul termic către trei blocuri, până în data de 21 iunie 2024, ora 23.00.

Tot în Sectorul 4, sunt anunțate lucrări la racordul punctului termic 4 Lânăriei – conductă DN 300mm – în zona Bulevardului Gheorghe Șincai nr. 9. Se vor executa lucrări de reparație, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă din punctul termic către 10 blocuri, până în data de 21 iunie 2024, ora 23.00.

Termoenergetica mai anunță lucrări și la racordul punctului termic 2 Giurgiu – conductă DN 250/400mm – în cadrul Lotului 4 Obiectivul 20 aferent Magistralei Progresu Berceni – POIM – Sectorul 4. Se vor executa lucrări de reparație, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă din punctul termic către 7 blocuri, până în data de 20 iunie 2024, ora 18.00.

În Sectorul 5 sunt anunțate lucrări la rețeaua termică primară – conductă DN 500mm, pe Bulevardul Eroii Sanitari. Se vor executa lucrări de înlocuire a conductei, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către două module termice, până în data de 21 iunie 2024, ora 23.00.

În Sectorul 6, sunt lucrări la rețeaua termică primară – conductă DN 500mm, în zona străzii Lujerului. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor pentru care este necesară sistarea furnizării agentului termic pentru apă calda până în data de 18 iunie 2024, ora 23.00. Clienţii arondaţi acestei zone nu vor fi afectaţi.

Tot în Sectorul 6 sunt anunțate lucrări la rețeaua termică primară – conductă DN 300 mm, în zona Căii Giulesti. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic primar către 2 puncte termice, 29 blocuri până în data de 18 iunie 2024, ora 23.00.

Termoenergetica anunță lucrări și la rețeaua termică primară – conductă DN 600mm, între zone din Calea Giuleşti – Sectorul 6 şi Calea Griviţei din Sectorul 1. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic primar în perioada cuprinsă între 19 şi 20 iunie 2024, ora 23.00.

”Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Vă reamintim faptul că termenele inițiale de repunere în funcțiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Pe măsură ce lucrările sunt finalizate, iar ruta de alimentare cu agent termic permite furnizarea agentului termic, punctele termice sunt repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, mai transmite compania.