Țara care stă pe 83 de miliarde de dolari. A fost descoperit cel mai mare zăcământ de aur din lume

Țara care stă pe 83 de miliarde de dolari. A fost descoperit cel mai mare zăcământ de aur din lume

Un zăcământ uriaș de aur în valoare de aproximativ 83 de miliarde de dolari a fost descoperit în provincia Hunan, din sudul Chinei. Biroul de Geologie din Hunan a anunțat că este cel mai mare zăcământ de aur din lume.

Țara care stă pe 83 de miliarde de dolari

Este vorba despre aproximativ 1.000 de tone metalice adică 1.100 de tone de metal prețios, care depășește cele 900 de tone metrice estimate că s-ar afla în mina South Deep din Africa de Sud.

Acesta a fost estimat la aproximativ 600 de miliarde de yuani sau 83 de miliarde de dolari și este considerat cel mai prețios zăcământ de aur descoperit vreodată pe glob.

Geologii chinezi spun că în provincia Hunan, din sudul Chinei, la o adâncime de 2.000 de metri, au identificat peste 40 de filoane de aur care conțin circa 330 de tone de aur de cea mai bună calitate.

Aceștia estimează că la o adâncime de 3.000 de metri există un depozit și mai mare care ar conține cel puțin 1.100 de tone de aur pur, scrie Science Alert.

China domină piața mondială a aurului

China este cel mai mare producător de aur din lume, deținând 10% din producția globală. La începutul acestui an, domina piața mondială a aurului cu rezervele sale care depășesc 2.000 de tone.

Descoperirea recentă a generat o majorare a prețului aurului, care deja a înregistrat în ultima vreme o creștere vertiginoasă, în contextul în care cererile pentru metalul prețios continuă să sporească pe fondul incertitudinii globale.

Potrivit presei de la Beijing, zăcământul a fost descoperit pe un câmp aurifer care era considerat epuizat și ridică semne mari de întrebare cu privire la cantitatea de aur care a rămas în urma săpăturilor efectuate până acum, în multe mine de pe glob.

Mai mult, geologii susțin că probele prelvate de la periferia sitului Hunan sugerează că zăcământul poate fi chiar mai mare decât previziunile inițiale, făcând din acesta un adevărat tezaur.

Momentan, China folosește de trei ori mai mult aur decât produce, așa că până acum a fost nevoită să importe aur din țări precum Australia sau Africa de Sud.

Please follow and like us:
Pin Share