Țara vecină unde românii pot să își cumpere casă cu teren cu doar 7.000 de euro. „În România așa ceva nu găsești”

Țara vecină unde românii pot să își cumpere casă cu teren cu doar 7.000 de euro. „În România așa ceva nu găsești”

Interesul pentru achiziționarea de case în Ungaria, la granița cu România, a crescut semnificativ în rândul românilor din vestul țării și nu numai. Chiar și cei din Moldova sau Dobrogea sunt atrași de o achiziție imobiliară la un preț la care în România ar însemna doar un vis frumos.

Prețurile sunt accesibile, iar condițiile sunt excelente, mulți dintre ei transformând aceste proprietăți în pensiuni pentru a profita de faptul că zona este extrem de căutată de turiștii din întregul continent, care vin să se bucure de apele termale.

Un exemplu ilustrativ este un anunț postat pe un grup de Facebook, care spunea: „Vând casă în Ungaria la prețul de 7.000 de euro. Dispune de două camere, bucătărie, anexe și un teren de 1.830 de metri pătrați”.

La vederea unui asemenea anunț, reacțiile au fost variate. Mulți au întrebat în ce sat se află proprietatea. Autorul postării a răspuns prompt: „Este în Kotegyan, primul sat după vama Salonta. Nu este departe de Oradea”.

Comentariile au variat, unii remarcând că este un preț atrăgător și întrebându-se retoric cum să nu profiți de o astfel de oportunitate.

Alții au subliniat că nu este neapărat nevoie să părăsești țara pentru a cumpăra o a doua casă, exemplificând cu situația personală deținând două case de vacanță în Ungaria.

Județul cu comunele campioane la vot. Multe dintre ele au trecut pragul de 100% și au cerut buletine suplimentare

Un alt aspect atrăgător al achiziționării unei proprietăți în Ungaria este liniștea, existența băilor termale și fluxul constant de turiști din întreaga Europă, care asigură un grad de ocupare ridicat pentru pensiunile transformate din case.

Cum se întâmplă la fiecare postare, inevitabil au apărut și voci critice. Acestea au spus că în Ungaria există amenzi usturătoare pentru neglijența în întreținerea proprietății,  care pot lăsa urme adânci în buzunar. Cu toate acestea, alții le-au răspuns că aceste amenzi sunt un lucru pozitiv, evidențiind dorința pentru o țară civilizată și curată.

„În Ungaria dacă nu îți repari gardul sau tunzi iarba sunt amenzi de nu-ți mai trebuie..Nu merită nici gratis”, a comentat altul. „Și ce e rău în asta? Vrem țară civilizată și curată, atunci să fim așa”, i-a răspuns un internaut.  

„În România așa ceva nu găsești O vinzi repede la banii ăstia”, a observat altul. „Cum 7.000 de euro? Așa ceva în România costa 50.000 de euro minim!”, a comentat altcineva. „Și așa li se pare scump”, a intervenit autorul postării inițiale. „Cum scump? Un teren prăpădit de 500 m la 20 km de București costă 20.000-30.000 de euro minim!”, a punctat cineva.

Singurul fel de mâncare pe care-l recomandă toți medicii în timpul caniculei

Please follow and like us:
Pin Share