Trei persoane date dispărute în Munții Făgăraș, găsite de salvamontiștii din Brașov cu ajutorul dronelor cu termoviziune

Trei persoane date dispărute în Munții Făgăraș, găsite de salvamontiștii din Brașov cu ajutorul dronelor cu termoviziune

Cele trei persoane s-au rătăcit, sâmbătă seară, din cauza vremii, în Munții Făgăraș și în loc să coboare pe Valea Lisei, au fost depistate de salvamontiști Valea Brezcioarei. Ele au fost salvate, după ce au fost căutate și cu drone cu termoviziune, relatează News.ro.

„Intervin salvatorii montani din cadrul formaţiilor Salvamont Braşov şi Salvamont Victoria cu trei autospeciale de teren şi trei drone cu termoviziune. A fost solicitat sprijinul IJJ Braşov pentru a forma echipe mixte şi pentru a extinde cât mai mult zona de căutare”, a transmis Salvamont Brașov.

Persoanele care au solicitat ajutorul au fost găsite și au ajuns cu bine la baza muntelui.

Potrivit Salvamont Brașov, acestea au vrut să coboare pe Valea Lisei, dar din cauza vremii s-au rătăcit, iar apoi au ajuns pe Valea Brezcioarei.

După ce au coborât, cele trei persoane au fost evaluate şi s-a stabilit că nu au afecţiuni medicale, fiind în afara oricărui pericol astfel că au fost lăsate să meargă acasă.

FOTO: Salvamont Brașov (Facebook)