Un cățel norocos și-a regăsit stăpânii după doi ani

RMAG news

Un câine care a fost pierdut de proprietarii săi din Timişoara în urmă cu doi ani a fost găsit joi de poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Caraş-Severin pe o stradă din comuna Fârliug, fiind predat ulterior stăpânilor săi.

Câinele a fost văzut pe stradă nesupravegheat, în timp ce poliţiştii efectuau verificări în comuna Fârliug privind respectarea de către stăpânii de animale a condiţiilor de deţinere a acestora.

„După ce l-au scanat cu ajutorul cititorului de microcipuri şi au făcut verificări în Registrul Evidenţei Câinilor cu Stăpân, poliţiştii au constatat că acel câine aparţinea unei familii din Timişoara şi era pierdut încă din anul 2022. Fiind contactaţi de poliţişti, proprietarii au venit imediat din Timişoara, pentru a-şi recupera câinele. Bucuria revederii a fost pe măsură atât pentru stăpâni, cât şi pentru animal”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Poliţiştii reamintesc, prin acest caz, importanţa respectării legii în privinţa obligativităţii microcipării şi înregistrării câinilor de către proprietari.

„Câinii se identifică prin microcipare în termen de maxim 90 de zile de la fătare, dar, în orice caz, înainte de vânzarea sau donarea cu titlu gratuit ori scoaterea în spaţii publice a acestora. Neidentificarea câinilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei”, a precizat sursa citată.

The post Un cățel norocos și-a regăsit stăpânii după doi ani appeared first on Cotidianul RO.