Un șofer a vrut să intre cu mașina în oamenii de pe trotuarul din fața școlii evreiești din Brooklyn | VIDEO

RMAG news

Incidentul s-a produs pe 29 mai, în Brooklyn, New York, iar videoclipul, difuzat de CNN și CBS, arată șoferul, Ali Asghar (58 de ani), intrând pe trotuarul din fața unei Ieșiva, o instituție evreiască tradițională de învățământ superior religios. 

Poliția spune că șoferul a făcut declarații antisemite înainte de a-și conduce automobilul alb către pietonii din fața școlii evreiești din cartierul newyorkez East Flatbush.

„Cineva a venit, în fugă, spunând o mașină a intrat pe trotuar și aproape că l-a doborât. Tipul a căzut, s-a împiedicat în timp ce alerga”, a spus un student, pentru CBS New York. 

Un profesor a alergat în interiorul școlii și le-a spus oamenilor să sune la 911, Bărbatul aflat la volan a trecut milimetric pe lângă trei studenți și doi rabini.

Asghar a fost arestat și acuzat de tentativă de omor, tentativă de agresiune și amenințare motivată de ură.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Procurorul general din New York, Letitia James, a declarat că „oricine comite un act de ură și antisemitism trebuie tras la răspundere”.

Eric Adams a vorbit despre „un act dezgustător și laș. Nu există loc pentru ură în orașul nostru. Din fericire, NYPD a reușit să-l rețină pe acest individ. Va fi adus în fața justiției”. 

Potrivit poliției, crimele antisemite sunt în creștere. Până în acest moment al anului au fost raportate 131 de atacuri antisemite, față de 86, anul trecut.