Uzina Tesla din Berlin a deschis o discotecă pentru angajați: „Știți vreo fabrică care are așa ceva?”

Uzina Tesla din Berlin a deschis o discotecă pentru angajați: „Știți vreo fabrică care are așa ceva?”

Tesla face din nou senzație, dar de data aceasta nu cu un nou model de vehicul sau cu o tehnologie inovatoare, ci prin deschiderea propriului club techno numit „Hamster” în singura sa fabrică euuropeană, din Grünheide, Berlin-Brandenburg, relatează Bild și Märkische Oderzeitung.

Această discotecă a fost ideea directorului André Thierig, care spune că „noul club oferă angajaților o oportunitate extraordinară de a petrece chiar la locul lor de muncă”.

Într-un videoclip pe care Thierig l-a distribuit pe Linkedin, pot fi văzute raze laser colorate, un DJ, oameni care dansează și un tunel iluminat.

„Hamsterul este viu!”, a anunțat Thierig cu mândrie și a întrebat comunitatea: „Știți o fabrică care are propriul club?”.

Giga Berlin rave cave (aka HAMSTER) now alive! Party on… https://t.co/T3wN4PMJZl

— André Thierig (@AndrThie) June 28, 2024

Discoteca este împlinirea unui vis al lui Elon Musk, proprietarul Tesla. În 2020, magnatul a scris, pe Twitter, că Tesla ar trebui să aibă o un club de rave sub Gigafabrik din Berlin.

Ideea sa de a crea un „rave cave” cu un sistem de sunet și difuzoare de bas uriașe a fost susținută de peste 90% din cei peste 770 000 de utilizatori care au participat la un sondaj pe Twitter.

Tesla should have a mega rave cave under the Berlin Gigafatory

— Elon Musk (@elonmusk) March 10, 2020

Clubul „Hamster” este rezervat doar angajaților Tesla. Cu toate acestea, nu este încă clar cât de des vor avea loc petreceri.

Producătorul auto american a deschis singura sa fabrică europeană în sud-estul Berlinului în martie 2022. Potrivit companiei, acolo lucrează 12.000 de oameni.

Tesla a anunțat că vrea să construiască 2 milioane de mașini pe an. În acest scop, numărul de angajați urmează să fie majorat la 40.000.

Cu toate acestea, producătorul de mașini electrice a anunțat recent că va tăia 400 de locuri de muncă.

Foto: captură video