Vor fi restricţii de trafic sâmbătă

RMAG news

Traficul rutier va fi restricţionat sâmbătă, pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff din Capitală, cu ocazia desfăşurării unui eveniment intitulat „UNO”, care constă în concerte şi spectacole pentru copii, dar şi montarea unor ateliere handmade.

Conform Brigăzii Rutiere, pentru buna desfăşurare a evenimentului, se va restricţiona traficul rutier pe segmentul cuprins între Piaţa Arcului de Triumf şi Strada Docenţilor, fără afectarea intersecţiilor, începând de vineri, ora 22,00, până duminică dimineaţa, ora 06,00.

Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă şi să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate

De asemenea, traficul rutier va fi restricţionat, sâmbătă, pe Splaiul Independenţei din Capitală, unde se organizează curse de ciclism pentru copii.

Astfel, sâmbătă, în intervalul orar 06,00 – 23,00, se va restricţiona traficul pe Splaiul Independenţei (primele trei benzi de circulaţie), perimetrul cuprins între Şos. Virtuţii şi Splaiul Independenţei nr. 319 B, cu asigurarea unei benzi de circulaţie pe sensul de mers afectat.

Parada Micilor Biciclişti West Side, care urmăreşte promovarea mersului pe bicicletă, în siguranţă, în rândul copiilor şi West Side Kids Race, reprezentând 11 curse de ciclism, vor avea loc, sâmbătă, pe Splaiul Independenţei şi marchează Ziua internaţională a copilului, Ziua mondială a bicicletei (3 iunie) şi Ziua mondială a mediului (5 iunie).

Evenimentul va avea loc pe Splaiul Independenţei 319, lângă Sema Parc – SEK Bucharest International School – metrou Petrache Poenaru, în intervalul orar 9,00 – 18,30.

De la ora 9,30 la 12,30 este programată Parada Micilor Biciclişti West Side. În prima partea a zilei copiii îşi pot ridica kiturile de participare, iar ulterior parcurge probele şi jocurile pregătite pentru ei pe carosabilul Splaiului Independenţei, în ordinea în care doresc, de câte ori vor, fără a fi un concurs.

Vor fi pregătite probe de abilităţi adaptate fiecărei categorii de vârstă: plimbări în pluton, cu respectarea regulilor de deplasare în grup ale bicicliştilor, pedalare printre jaloane cu respectarea indicatoarelor de circulaţie, concursuri de îndemânare, ateliere de educaţie rutieră şi demonstraţii de ciclism, jocuri de reciclare creativă.

Invitat special este Trial Show Orban Gabi – 3x Guiness World Record, sportiv recunoscut la nivel mondial cu un spectacol de acrobaţie cu bicicletă.

De la prânz, timp de 30 de minute, cei interesaţi pot pedala la Parada Micilor Biciclişti.

În intervalul orar 13,00 – 17,30 va avea loc West Side Kids Race, care presupune 11 curse de ciclism pentru şase categorii de vârstă între 2 şi 14 ani. Traseele sunt adaptate fiecărei categorii, cu respectarea regulamentelor Federaţiei Române de ciclism. Între ora 17,30 şi 18,30 este programată premierea.

Pentru a participa la oricare dintre activităţi şi a lua kiturile de participare, înscrierea micilor biciclişti se face pe https://www.roadgrandtour.ro/west-side-kids-race/.

În zilele de 1 și 2 iunie., între orele 10.00-21.00, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, va organiza evenimentul cultural-artistic dedicat proiectului “Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” pe Str. Bârcă, segmentul de drum cuprins între Str. Dumbrava Nouă și Calea Rahovei.

În acest context, se va restricționa circulația autovehiculelor, începând cu data de 31 mai  a.c., orele 22.00, până în data de 03 iunie a.c., orele 06.00.

Pe aceste tronsoane se vor desfășura activități dedicate publicului larg, și anume mini concerte stradale, spectacole de teatru și dans, ateliere pentru copii, jocuri, activități de recreere și sportive, statui vivante, artiști și creatori urbani precum și zone de relaxare.

Totodata, in zilele de 1 și 2 iunie a.c.,  Primăria Municipiului București – Centrul de Proiecte Culturale ARCUB va organiza evenimentul cultural-artistic dedicat proiectului “Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”, pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Bd. Dacia și Splaiul Independenței, fără afectarea traficului rutier în intersecții.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, se va restricționa circulația vehiculelor, în perioada menționată mai sus, în intervalul orar 09.00-23.00.

Pe aceste tronsoane se vor desfășura activități dedicate publicului larg, și anume mini concerte stradale, spectacole de teatru și dans, ateliere pentru copii, statui vivante, studiouri foto.

Pe durata restricțiilor instituite se va permite traversul pe Calea Victoriei, la intersecțiile cu Bd. Dacia, Str. Știrbei Vodă, Str. George Enescu, Str. Ion Câmpineanu și Bd. Regina Elisabeta .

Perimetrele restricționate vor fi împrejmuite corespunzător, astfel încât în zonele de travers auto pietonii să fie direcționați către trotuare, respectiv treceri pentru pietoni.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă, conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor, sub supravegherea autorităților îndreptățite.

Rute alternative:

– Piața  Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu – Piața Unirii – Splaiul Independenței;

– Piața  Victoriei – Str. Buzești – Str. Berzei.

 

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier și de prevenire a accidentelor de circulație. Totodată solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

The post Vor fi restricţii de trafic sâmbătă appeared first on Cotidianul RO.