Wurzburg, oraș românesc pe timpul EURO 2024. „Turiștii întreabă unde stă naționala României!” Video

Wurzburg, oraș românesc pe timpul EURO 2024. „Turiștii întreabă unde stă naționala României!” Video

EURO 2024 a început şi Germania a îmbrăcat hainele de sărbătoare pentru cel mai important turneu continental. Nici Wurzburg nu face excepţie, mai ales după ce a devenit oraşul care găzduieşte naţionala României pe durata competiţiei.

România se simte ca acasă în Wurzburg pentru EURO 2024

Naţionala României a ajuns pe 10 iunie în Wurzburg, iar oraşul bavarez a fost imediat împodobit cu steaguri tricolore. În centrul oraşului steagul românesc este arborat în mai multe locuri, alături de un altul care anunţă că aici este cazată selecţionata lui Edi Iordănescu.

Chiar şi Centrul de Informaţii pentru turişti, aflat la câţiva paşi de Markplatz, are mesajul de bun-venit pentru naţionala României. Mulţi dintre cei care intră în acest loc pentru informaţii au întrebat în ultimele zile unde pot găsi hotelul în care stau jucătorii români.

“Mulţi turişti întreabă unde stă naţionala României. Sunt curioşi dacă pot vedea antrenamentele jucătorilor. Este un eveniment pentru oraşul nostru”, spunea una dintre doamnele care le oferă informaţii turiştilor.

Wurzburg este pentru a doua oară gazdă a unei naţionale

În 2006, la Campionatul Mondial organizat tot de Germania, Wurzburg a fost gazda naţionalei statului Ghana. Localnicii îşi aduc aminte de acea perioadă şi se mândresc că selecţionata africană a ajuns până în optimile de finală ale competiţiei.

“Ghana a stat tot în oraşul nostru la Mondialul din 2006. Jucătorii se plimbau prin oraş. Atunci era şi un festival al Africii aici”, povestea Robert, un român stabilit lângă Wurzburg.

Acum a venit rândul naţionalei României să aleagă Wurzburg drept gazdă pentru pregătirea meciurilor de la EURO 2024. Şi Belgia a vrut să stea în acelaşi loc, însă tricolorii s-au mişcat mai repede. Astfel, a doua adversară a tricolorilor a fost obligată să cheltuiască 800.000 de euro în plus.

România – Ucraina, duel de la distanţă în Wurzburg

Wurzburg are o populaţie de 126.033 de locuitori, iar Ucraina şi România sunt ţările care dau cei mai mulţi străini în localitate. Conform datelor din decembrie 2022, în oraş locuiesc 1.632 de ucraineni, mulţi veniţi aici din cauza războiului, şi 1.316 de români.

Luni, de la ora 16:00, România şi Ucraina se vor duela la Munchen în primul meci al Grupei E de la EURO 2024. Meciul va fi urmărit cu sufletul la gură în Wurzburg, unde mai multe terase deja au rezervate locuri de fanii celor două naţionale.

Delegaţia României a fost primită la Primăria din Wurzburg

A doua după sosirea în Germania, delegaţia României a fost primită la Primăria din Wurzburg, unde a avut loc o ceremonie specială. Christian Schuchardt, primarul oraşului bavarez, a avut atunci un discurs impresionant.

“Este o mare plăcere şi o onoare să găzduim echipa națională a României. Sper să aveți parte de cele mai bune condiții și să vedeți cât de ospitalieri suntem. E o bucurie să vă avem aici, în Wurzburg”, spunea Christian Schuchardt.

276 de kilometri este distanţa între Wurzburg şi Munchen, oraşul primului meci al României la EURO 2024

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

Wurzburg a devenit oraş românesc