Zona protejată de lângă București în care se găsesc multe atracții turistice unice. E perfectă pentru cei care vor o zi de relaxare

Zona protejată de lângă București în care se găsesc multe atracții turistice unice. E perfectă pentru cei care vor o zi de relaxare

Chiar lângă București găsești o mulțime de atracții turistice unice. Există o zonă protejată aici, iar cei care vor o zi relaxantă, dar totodată și câteva activități noi nu trebuie decât să meargă câțiva kilometri.

Locul de lângă București în care se găsesc multe atracții turistice unice

Dacă te-ai săturat de aglomerația din București și vrei să te bucuri de o zi activă, dar nu foarte departe de casă, află că există soluții. Sunt locuri interesante chiar și lângă Capitală unde te poți distra sau relaxa.

Exemplu este chiar acest loc din București unde găsești multe atracții turistice unice. Este vorba despre Pădurea Snagov. Poate ai auzit de ea, dar ce nu știai e faptul că aceasta este o arie protejată de interes național.

Mai exact, vorbim despre o rezervație naturală de tip geobotanic și forestier. Aria naturală protejată se află în partea nord-vestică a județului Ilfov și cea sud-estică a satului Snagov, în apropierea drumului național (DN1) București – Ploiești.

Pădurea Snagov a fost declarată arie protejată în urmă cu mai bine de două decenii, mai exact în anul 2000, prin Legea Nr. 5. În această arie naturală se găsesc o mulțime de specii de plante, dar și alte specii forestiere.

Ce poți să faci în Pădurea Snagov

Iar dincolo de faptul că te poți relaxa în natură și le poți admira, mai sunt și alte avantaje. În Pădurea Snagov de lângă București se găsesc multe atracții turistice unice. Vorbim despre lăcașuri de cult, zone naturale, dar și monumente istorice.

Exemplu este chiar Mănăstirea Snagov, considerată ca fiind un monument istoric și de artă feudală din Țara Românească. Aceasta este situată chiar în partea nordică a lacului Snagov. La rândul ei,  Biserica „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” a Mănăstirii Snagov, care a fost construită în anul 1717 merită admirată.

Tot în aceeași zonă se mai găsesc și alte lăcașuri de cult precum Biserica „Sf. Nicolae” din satul Ghermănești, Mănăstirea Carmelitană din Ciofliceni, dar și Biserica „Sfântul Nicolae“ din Tâmcănești, alături de Mănăstirea Țigănești din satul Ciolpani, construcție secolul al XVIII-lea, monument istoric.

Evident, piesa de rezistență este Rezervația naturală „Lacul Snagov”. Aici, oaspeții se pot delecta cu o plimbare și pot admira un peisaj de poveste, în special la răsăritul soarelui, dar și odată cu lăsarea amiezii.

Please follow and like us:
Pin Share