Cazul de viol și trafic de persoane al fraților Andrew și Tristan Tate, pornit după ce ambasada SUA a fost alertată de un soldat american, prieten al unei victime. Andrew Tate l-a dat în judecată în Florida și a pierdut

Cazul de viol și trafic de persoane al fraților Andrew și Tristan Tate, pornit după ce ambasada SUA a fost alertată de un soldat american, prieten al unei victime. Andrew Tate l-a dat în judecată în Florida și a pierdut

Un judecător din Florida a respins solicitarea depusă de Andrew Tate împotriva unui membru al US Marine, ramură de elită a armatei americane, care este denunțător în dosarul de trafic de persoane deschis în România de DIICOT pe numele fraților Tate și a două din asociatele acestora. Daily Mail și publicația locală Miami New Times au relatat despre decizia instanței din Miami, dată acum câteva zile.

Potrivit surselor citate, Tate a cerut despăgubiri în procesul civil în care britanicul îl acuză pe un militar american de defăimare, după ce acesta și-a alertat superiorii în privința unor „mesaje îngrijorătoare” pe care le-a primit de la o prietenă. Fata îi spusese că este victima „unui trafic de persoane”. Mesajele au auns la Ambasada Statelor Unite la București care a alertat autoritățile române.

Fata, care are cetățenie americană, figurează ca victimă în dosarul instrumentat de DIICOT în care frații Andrew și Tristan Tate sunt acuzați de viol și trafic de persoane.

Pentru a scăpa din casa în care era adăpostită, persoana vătămată *** i-a trimis un mesaj unui prieten de-al său din America, care face parte din forțele marine ale acestui stat. Mesajul cuprindea locația persoanei vătămate ***, dar și un mesaj cu ce se întâmpla cu aceasta.

Rechizitoriu DIICOT:

Soldatul a primit mesajele fetei în aprilie 2022, în timp ce ea se afla la una din casele fraților Tate din România. Ea a venit în România special pentru a se întâlni cu cei doi pentru a explora posibilitatea de a lucra pe OnlyFans și în industria de modeling pe internet, după ce l-a întâlnit cu Tristan Tate cu câteva luni mai devreme, la un eveniment la Miami, potrivit documentelor din instanța americană.

Mesajele text incluse în proces arată că femeia din Florida i-a spus sergentului că angajații fraților Tate țineau fetele sechestrate și le forțau să facă videochat. Ea a spus că este la proprietate de câteva zile și că a vrut să plece la Londra. Cu toate acestea, ea l-a îndemnat să nu raporteze presupusele infracțiuni. După ce s-a consultat cu superiorul său din armata, soldatul a alertat ambasada SUA din România.

Potrivit documentelor, acțiunile soldatul au pus în mișcare ancheta care a culminat cu percheziții asupra proprietăților din România a celor doi frați Tate. Procurorii au stabilit astfel că cei doi frați cu dublă cetățenie britanică și americană au constrâns mai multe femei să facă videoclipuri pe OnlyFans, iar mare parte din bani rămâneau la ei.

Frații au negat acuzațiile și i-au dat în judecată pe doi dintre acuzatorii lor la tribunalul din Palm Beach, Florida, pretinzând că sunt victime ale unei scheme de extorcare din partea femeilor care îi acuză.

În aceste dosare, ei l-au implicat și pe soldat, pe care îl acuză că a trimis „mesajele defăimătoare” către autoritățile pentru că era implicat într-o relație romantică cu una din femile care „au inventat povestea traficului”

Judecătoarea din Florida a respins aceste acuzații. „Mesajele SMS pe care [sergentul] le-a primit au fost atât de îngrijorătoare și au implicat o situație atât de gravă încât orice persoană rezonabilă ar fi acționat pentru a salva potențiala victimă a traficului”, a scris ea în decizie.

Judecătoarea a scris în hotărârea sa că „Jane Doe a împărtășit că reclamanții (nr. frații Tate) «sunt de fapt răi», făcând «femeile să se taie» și «să-și vândă trupurile» prin constrângere și amenințări cu răpire sau moarte”.

„Jane Doe a atribuit lipsa de răni pe seama scurtei ei șederi în casă și pentru că nu era încă suspectată că vrea să plece””, potrivit instanței. „Sergentul Doe” a îndemnat femeia să „contacteze ambasada SUA, dar ea nu s-a simțit în siguranță să facă asta”, astfel că a făcut-o el.

Cazul Tate

Pe 30 decembrie 2022, Andrew Tate și Tristan Tate au fost arestați preventiv pentru trafic de persoane și viol, acuzații formulate de DIICOT. 

Pe 20 iunie 2023, cei doi frați, precum și Georgiana Naghel și Luana Radu, complicele lor, au fost trimiși în judecată. Infracțiunile pentru care sunt judecați: 

constituire a unui grup infracțional organizat; 
trafic de persoane în formă continuată (față de fiecare inculpat în parte au fost reținute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale și, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate); 
viol în formă continuată (două acte materiale); 
acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice;
instigare la lovire sau alte violențe; 
lovire sau alte violențe. 

Frații Andrew și Tristan Tate au scăpat de interdicția de a părăsi Bucureștiul și județul Ilfov, la sfârșitul lunii septembrie, însă cererea de a pleca din România a fost respinsă în repetate rânduri de magistrați.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *