Schimbare majoră la WhatApp, din 4 martie. Ce se întâmplă cu mesajele din alte rețele

Schimbare majoră la WhatApp, din 4 martie. Ce se întâmplă cu mesajele din alte rețele

Una dintre aceste schimbări este interoperabilitatea cu alte platforme de mesagerie, a explicat directorul tehnic al WhatsApp, Dick Brouwer, într-un interviu pentru Wired.

Trecerea către interoperabilitate va include mai întâi mesaje text, imagini, mesaje vocale, videoclipuri și fișiere trimise de la o persoană la alta.

În teorie, acest lucru ar permite utilizatorilor să discute cu persoane pe WhatsApp prin aplicații terțe, cum ar fi iMessage, Telegram, Google Messages și Signal și invers.

După cum a menționat Wired, citată de The Verge, WhatsApp dorește ca serviciile de mesagerie la care se conectează să folosească același protocol pentru a cripta mesajele. Alba24 a scris și în trecut despre aceste lucruri.

Meta este, de asemenea, deschisă aplicațiilor care utilizează protocoale de criptare alternative, atâta timp cât companiile pot dovedi că „ating standardele de securitate pe care WhatsApp le prezintă în ghidul său”.

Serviciile terțe vor trebui, de asemenea, să semneze un contract cu Meta înainte de a se conecta la WhatsApp, urmând mai multe detalii despre acord în martie. WhatsApp are în prezent peste 2,3 miliarde de utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *