Arhiepiscopul Tomisului cere organizatorilor mitingului pentru recunoaşterea Mitropoliei Tomisului să anuleze acțiunea de azi

Arhiepiscopul Tomisului cere organizatorilor mitingului pentru recunoaşterea Mitropoliei Tomisului să anuleze acțiunea de azi

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie solicită organizatorilor mitingului pentru recunoaşterea Mitropoliei Tomisului, programat sâmbătă, 10 februaria, la Constanţa, să renunţe la demersul lor, transmite Arhiepiscopia Tomisului, într-un comunicat preluat de News.ro.

„Având în inimă dragostea pentru pace, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi îndeamnă pe organizatorii mitingului de sâmbătă să preschimbe marşul în procesiune şi înflăcărarea în rugăciune, prin renunţarea la întrunirea planificată. Înaltpreasfinţitul îi aşteaptă pe toţi la Sfânta Liturghie pe care o va oficia, alături de mai mulţi arhierei, preoţi şi diaconi la Biserica Sfântul Haralambie din Constanţa, cu ocazia prăznuirii hramului, mâine, 10 februarie, începând cu orele 7.30”, au transmis, vineri seara, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului. 

Aceştia anunţaseră, în urmă cu 24 de ore, după ce mai multe organizaţii civile au informaseră că vor organiza un miting pentru recunoaşterea Mitropoliei Tomisului, că instituţia nu este iniţiatoarea sau organizatoarea acestui eveniment, dar au precizat că nu se opun acestui demers, adăugând că îi roagă pe participanţi să evite o posibilă tentativă de deturnare a acestei manifestări. 

ÎPS Teodosie va fi judecat de Sfântul Sinod pentru, a anunțat, ieri, Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, într-un comunicat de presă, pentru „încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică vor fi înscrise pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Sfântului Sinod”, în contextul propunerii ca Arhiepiscopia Tomisului să fie ridicată la rang de Mitropolie.

Arhiepiscopul Tomisului a anunţat, în urmă cu o săptămână, că a trimis la Cancelaria Sfântului Sinod „cel mai complet referat” pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului, precizând că acesta a fost înregistrat şi speră să fie pus pe ordinea de zi.

ÎPS Teodosie a declarat că nu cere acest lucru pentru el, ci pentru „restaurarea unui adevăr istoric fundamental” pentru întreaga Biserică.

Foto Hepta

  

  

Please follow and like us:
Pin Share