Un avion privat s-a prăbușit pe o autostradă din Florida, după ce a încercat o aterizare de urgență. Doi oameni au murit – VIDEO

Avionul privat a încercat să aterizeze de urgență, după ce i s-au defectat ambele motoare, însă a intrat în coliziune cu cel puțin o mașină și a luat foc. Două persoane au fost ucise, în timp ce alte trei au supraviețuit, relatează Bild.

Aeronava Bombardier Challenger 600 cu 5 persoane la bord s-a prăbușit pe Interstate 75, în apropiere de orașul Naples, vineri, 9 februarie, a anunțat Administrația Federală a Aviației (FAA) a SUA, pe X, fostul Twitter).

FAA Statement on Bombardier Challenger 600 jet crash on Highway I-75 near Naples, Florida.Find recent FAA accident/incident statements at https://t.co/eBqkhheEpC. pic.twitter.com/0f1tMNZprk

— The FAA ✈️ (@FAANews) February 9, 2024

Avionul, care decolase din statul Ohio, intenționa de fapt să aterizeze pe aeroportul Napoli, pe coasta de vest a Floridei.

Cu două minute înainte de aterizarea planificată, pilotul a raportat controlorilor de trafic aerian că ambele motoare s-au defectat și a cerut permisiunea de a efectua o aterizare de urgență, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Robin King.

Pilotul a declarat apoi că nu va ajunge pe pistă „și a încercat să aterizeze pe I-75”.

„Avionul era la câțiva centimetri deasupra capetelor noastre. A făcut un viraj strâns la dreapta și s- prăbușit pe autostradă. Apoi s-a auzit o bubuitură puternică și părți din avion s-au împrăștiat pe autostradă”, a declarat o martoră, pentru agenția AP.

Imaginile arată un nor imens de fum negru la locul accidentului. Pe autostradă s-a format un ambuteiaj lung de mai mulți kilometri. Autostrada a fost închisă complet timp de câteva ore.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Trei persoane aflate la bordul avionului au supraviețuit aterizării de urgență, a anunțat poliția.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *