33 de persoane evacuate de pe munte, în ultimele 24 de ore, anunță Salvamont România. O studentă cehă a crezut că a murit și i-a întrebat pe salvatori dacă a ajuns în Rai

33 de persoane evacuate de pe munte, în ultimele 24 de ore, anunță Salvamont România. O studentă cehă a crezut că a murit și i-a întrebat pe salvatori dacă a ajuns în Rai

Salvamontiştii au primit, în ultimele 24 de ore, 32 de apeluri, în urma cărora au fost salvate 33 de persoane. 7 oameni au fost răniți, precizează Salvamont România, într-o informare transmisă pe Facebook, sâmbătă, 10 ianuarie. În ziua precedentă, o studentă cehă preluată în hipotermie a crezut că a murit și i-a întrebat pe salvatori dacă a ajuns în Rai, a scrie pagina de Facebook Salvamont Zărnești.

„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 32 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 33 de persoane. Dintre acestea 7 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital”, a transmis, Salvamont România.

O persoană a fost predată elicopterului SMURD pentru transport aerian la spital.

Cele mai multe apeluri, respectiv 6, s-au primit de Salvamont Municipiul Braşov.

S-au primit şi 39 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

Vineri, o tânără de doar 24 de ani, din Cehia, dar care studiază în Capitală, s-a rătăcit în Munții Piatra Craiului, neavând articole vestimentare corespunzătoare unei drumeții. Studenta nu avea căciulă, mănuși sau vreo lanternă. Panicată și înfrigurată, a crezut că a murit și a ajuns în Rai când a fost descoperită de salvamontiștii din Zărnești.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *