Acuzaţii de furt făcute de proprietarii unui magazin de bijuterii la adresa pompierilor din București, după incendiul de la Prosper Plaza. Precizările ISUBIF

Acuzaţii de furt făcute de proprietarii unui magazin de bijuterii la adresa pompierilor din București, după incendiul de la Prosper Plaza. Precizările ISUBIF

Proprietarii unui magazin de bijuterii din complexul Prosper din București, care a ars în martie 2022, au făcut plângeri la Poliţie şi la Parchetul Militar, după ce au constatat că le lipsesc bunuri în valoare de 100.000 de euro la finalul intervenției pompierilor, relatează Observator News. Într-un comunicat transmis vineri, ISUBIF a precizat că „instituţia a oferit sprijin instituțiilor abilitate să desfăşoare activităţi de cercetare”.

Proprietarii magazinului susțin că au descoperit că le lipseau bijuterii după un inventar făcut la finalul intervenției pompierilor. Aceștia îi suspectează pe pompieri, susținând că pe durata intervenţiei, dar şi pe perioada cercetării la faţa locului, nimeni altcineva nu a avut voie să intre în magazin.

Iniţial, plângerea a fost depusă la Poliţie, la Secţia 18, dar cauza a fost trimisă la Parchetul Militar. La Parchetul Militar a fost deschis un dosar penal in rem, în urmă cu doi ani, cu acuzaţia de furt calificat. Dosarul a trecut de la un procuror la altul, dar continuă investigaţiile. Proprietarii magazinului susţin că nu au fost chemaţi la audieri, mai scriu jurnaliştii de la Observator.

Precizările ISUBIF

În urma acestor informații apărute în presă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) a reacționat vineri, 9 februarie, într-un comunicat, în care a transmis că instituția a oferit sprijin instituțiilor abilitate să desfăşoare activităţi de cercetare.

„Ca urmare a materialelor difuzate în spațiul public, privind desfășurarea intervenției pentru stingere a incendiului de la Complex Prosper, din data de 22.03.2022, vă facem cunoscut faptul că instituţia noastră a oferit sprijin instituțiilor abilitate să desfăşoare activităţi de cercetare”, a transmis ISUBIF.

„Suntem în total dezacord cu etichetarea unei categorii socioprofesionale, înainte de pronunțarea unei hotărâri definitive în acest caz. Astfel de abordări sunt total greșite, încalcă principiile de drept și prejudiciază în mod evident încrederea de care se bucură pompierii salvatori în rândul opiniei publice. Vă asigurăm de faptul că integritatea personalului este o prioritate a instituţiei noastre, sens în care vom oferi în continuare sprijin pentru clarificarea tuturor aspectelor în cauză”, a mai precizat ISUBIF.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share