Bilanțul atacului cu drone rusești asupra porturilor ucrainene: Cel puțin patru răniți și mai multe pagube aduse infrastructurii

Bilanțul atacului cu drone rusești asupra porturilor ucrainene: Cel puțin patru răniți și mai multe pagube aduse infrastructurii

Atacul masiv lansat de forțele ruse noaptea trecută asupra regiunii ucrainene Odesa s-a soldat cu cel puțin 4 răniți și mai multe pagube materiale aduse infrastructurii portuare și civile, transmite agenția ucraineană Ukrinform.

Rușii au atacat Ucraina cu un total de 31 de drone, 23 dintre ele fiind doborâte de armata ucrainenă. Principalele ținte ale atacului au fost orașul Odesa și regiunea Harkov, unde o dronă a lovit o benzinărie iar cel puțin 13 oameni au murit.

În Odesa, rușii au atacat instalațiile portuare „în trei valuri, fiecare durând o oră și jumătate, două ore și jumătate și din nou o oră și jumătate”, a transmis Serhii Bratchuk, șeful Consiliului Popular la Administrația Militară Regională Odesa, pe Telegram.

În primul atac, rușii au lansat 9 drone, apoi în celelalte două au lansat 12. Toate dronele au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană. Schije și resturile de drone au rănit patru muncitori care lucrau la port. Toți au fost internați, iar unul dintre ei se află în stare gravă.

În Ismail, rușii au țintit infrastructura civilă, distrugând sediilor mai multe firme, drumuri, camioane și mașini.

De asemenea, ferestrele mai multor locuințe au fost sparte, iar fațadele și acoperișurile au fost deteriorate. În cartierul Ismail, resturi de la o dronă doborâtă au provocat un incendiu la o casă și la un garaj. Deocamdată, nu au fost anunțate victime în acest incendiu.

În urma atacurilor ruse asupra porturilor de la Dunăre, aflate la câteva sute de metri de România, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje Ro-Alert. MApN a anunțat nu au fost indicate pătrunderi neautorizate în spațiul aerian al României și nici nu au fost raportate resturi de drone picate. Cu toate astea, militarii au fost trimiși pe teren, în zona localității Ceatalchioi, din Tulcea, pentru verificări suplimentare.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share