„Atenție, trece elanul”. Apariție neașteptată pe o pârtie din SUA, printre schiori și snowboarderi | VIDEO

„Atenție, trece elanul”. Apariție neașteptată pe o pârtie din SUA, printre schiori și snowboarderi | VIDEO

Schiorii și snowboarderii din Jackson Hole Mountain Resort, statul american Wyoming, au avut parte un oaspete-surpriză, după ce un elan a intrat în vitează pe pârtie, relatează USA Today.

Imaginile surprind elanul care sprintează, cu pulberea de zăpadă ridicându-se în spatele copitelor. La un moment dat, mamiferul sălbatic, care poate ajunge și la o greutate de 500 de kilograme, pare că-l urmărește pe Kenny Rynearson, cel care filma.

„Atenție, capul sus! Elan în apropiere! Feriți-vă!”, le strigă Rynearson celor de pe pârtie. „De necrezut”, se aude cineva.

Snowboarderul Bill Fohey a numit apariția, care a durat în jur de două minute, drept „surprinzătoare”. „Elanul a fost la doar 3 metri de mine”, a spus Fohey, pentru Good Morning America. „M-am mișcat destul de repede”, a adăugat sportivul.

MOOSE ON THE LOOSE: A wild moose was caught on camera barreling down the slopes toward a group of skiers in Jackson Hole, Wyoming. Morgan Norwood has more on the close encounter. pic.twitter.com/IcHAk3VOIh

— Good Morning America (@GMA) February 8, 2024

Jorn Vangoidtsenhoven, fotograful profesionist de natură sălbatică și ghid turistic, a declarat, pentru Cowboy State Daily, că „majoritatea elanilor din Jackson Hole sunt destul de obișnuiți să vadă oameni, dar asta nu înseamnă că nu trebuie tratați cu respectul cuvenit”.

„Chiar și o persoană pe schiuri ar putea avea dificultăți în fața unui elan. În ciuda aspectului lor, elanii, cei mai mari membri ai familiei cerbilor, sunt rapizi și ageri”, a spus Vangoidtsenhoven.

Nu este neobișnuit ca elanul să folosească trasee de schi și snowboard îngrijite, deoarece le facilitează deplasarea prin zonele înzăpezite. Sunt, de obicei, nonagresivi, dar devin defensivi când oamenii se mută în spațiul lor. În acest caz, elanul este presat de schiori și snowboarderi.

William Poole, „Game and Fish Jackson”:
  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *