Lup filmat când se ia după o mamă care-și plimbă copilul în cărucior, la Pozza di Fassa, în Italia: „Cine știe dacă următoarea întâlnire ca fi la fel de inofesivă”

Lup filmat când se ia după o mamă care-și plimbă copilul în cărucior, la Pozza di Fassa, în Italia: „Cine știe dacă următoarea întâlnire ca fi la fel de inofesivă”

Incidentul a avut loc la Pozza di Fassa, provincia Trentino, nordul Italiei, comună aflată la 1.400 de metri altitudine. După cum Südtirol News, nu este prima dată când animalul se plimbă prin comună. Autoritățile locale afirmă că lupul a fost hrănit de oameni, „unii și-au făcut și selfie-uri cu el”.

În imaginile difuzate de pagina de Facebook „Associazione per la Cultura Rurale”, se vede cum lupul se apropie din ce mai mult de mamă care își plimbă copilul în cărucior. La un moment dat, femeia se uită în spate, vede anibalul și mărește pasul. În fundal sunt și doi schiori.

„Nu s-a întâmplat nimic de data aceasta, dar cine știe dacă următoarea întâlnire va fi la fel de inofensivă”, avertizează reprezentanții comunității locale.

Lupul a fost observat de mai multe ori într-o „zonă în care vin multe familii cu copii”, a subliniat liderul comunității Giuseppe Detomas. „Cine este responsabil trebuie să ne spună dacă situația este încă sub control”, a adăugat oficialul.

Potrivit presei locale, drumeții au hrănit, repetat, animalul, ba chiar și-au făcut selfie-uri cu el. Deși preocupările în rândul populației sunt în creștere, nu există încă o declarație oficială din partea administrației regionale Trentino.

Prin urmare, reprezentanții mai multor comunități din Valea Fassa insistă asupra unei reuniuni de urgență. De asemenea, primarii vor campanii ample de informare a oamenilor.

Experții sunt de acord că un astfel de lup nu mai are loc în sălbăticie. Pentru că și-a pierdut teama de oameni, aceștia pledează pentru îndepărtarea animalului, fie împușcându-l și plasându-l într-un sanctuar. Decizia va fi luată de administrația de stat Trentino.

Pozza di Fassa, în jur de 2.000 de locuitori, este singura comunitate din provincia autonomă Trento în care se vorbește a doua limbă oficială, pe lângă italiana, limba ladină. Se învecinează cu provincia Belluno din regiunea Veneto la est și cu Tirolul de Sud. la nord și vest

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *